Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kutluay Açıklaması

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nihat Kutluay, AIDS'in önlenebilir bir hastalık olduğunu, korunma önlemlerinin tedaviden çok daha etkili olduğunu bildirdi.

Kutluay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AIDS'in genellikle cinsel yolla bulaştığını belirtti.

Geçen yıl 1,7 milyon kişinin AIDS nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden Kutluay, şunları söyledi:

''HIV enfeksiyonu sadece erişkinleri değil, bebek, çocuk, genç, yaşlı herkesi tehdit edebilmekte. AIDS bulaşıcı bir virüs hastalığıdır. Mikrobu HIV adı verilen virüstür. HIV girdiği vücudun, mikroplara karşı koyma yeteneğini sağlayan bağışıklık sistemini etkileyip yok eder. Direnci azalan vücutta HIV etkisinin yanı sıra, çeşitli mikroplar da hastalıklara neden olabilir.

AIDS önlenebilir bir hastalıktır ve korunma önlemleri tedaviden çok daha etkili. HIV bulaşıcılığının üst düzeyde olan bir virüs olmamasına rağmen, mutlaka korunulması gereken bir virüstür.''

Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin

Yayıncı: Kemal Kaymak
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile