Kiz Meslek Lisesinin Tasarladigi El Çantasina Patent Tescili

Kiz Meslek Lisesinin Tasarladigi El Çantasina Patent Tescili

Samsun Bafra Hasan Çakin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan tasarlanan el çantasi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan tescillendi.

Hasan Çakin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Alan Sefi Aynur Tulum yaptigi açiklamada, “Bizler Hasan Çakin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi El Sanatlari ögretmenleri olarak, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan ‘Marka Faydali Model ve Tasarim Yarismasi’ düzenlenecegini duyunca bu yarismaya katilmaya karar verdik. Öncelikle arastirma yapmaya basladik. Çocuklugumuzdan bu yana yöremizin kizlarinin isledigi kaneviçe modellerini inceledik. Annelerimizin çeyizlerini arastirdik ve özellikle bizi etkileyen ‘yedi dagin çiçegi’ modelini kesfettik. Yedi dagin çiçegi, bize Türkiye’nin 7 bölgesini ve Istanbul’un 7 tepesini hatirlatti. Ögretmenlerimizle birlikte bu modeli tasarima dönüstürmeye karar verdik. El sanatlari ögretmenlerimizden Tugba Ceylan Ocak, ögrencileriyle birlikte bu modeli tasarladi ve islemeye basladi.

Iki ay gibi kisa bir sürede bu model islendi” dedi.

Tulum, “Bu modelin islenmesindeki amacimiz, yöremizdeki el sanatlarini yurt içi satisi ve yurt disi ihracatina yönelik olarak güçlendirmekti. Okulumuz döner sermaye ile çalisiyor. Elde ettigimiz tüm gelirleri döner sermayeye aktariyoruz. Ögrencilerimiz mezun oldugunda bu çantayi bastan sona tasarlayip dokuyabilecek kivama geliyorlar. Böylece mezun olduktan sonra da bu tür çalismalarda yer alabiliyorlar. Ayrica, çantamiz Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan marka faydali model ve tasarim tescilini aldi” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile