Konya'da Uyusturucu Operasyonu, Bomba Ve Uyusturucu Ele Geçirildi

Konya'da Uyusturucu Operasyonu, Bomba Ve Uyusturucu Ele Geçirildi

Konya’nin Eregli ilçesinde düzenlenen uyusturucu operasyonunda, çesitli uyusturucu maddeler ile 1 adet el yapimi fitili ateslemeli parça ve basinç etkili bomba ve 1 adet gaz el bombasi ele geçirildi. Operasyonla ilgili gözaltina alinan 13 süpheli tutuklandi.

Konya Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, Eregli Ilçe Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirligi ve Eregli Istihbarat Grup Amirligi görevlilerince Eregli’de uyusturucu madde ticareti yaptigi degerlendirilen 19 süpheli sahis ve gruplarla ilgili olarak 12 Mart 2021 tarihinde çalisma baslatildi. Bu çalismalar sonucunda 10,45 gram metamfetamin, 112,23 gram sentetik kannabinoid, 6,99 gram esrar, 0,63 gram eroin, 1 adet ecstasy, 115 adet uyusturucu hap maddeleri ele geçirilerek sahislarin uyusturucu madde ticareti ile ugrastigi ve meslek haline getirdikleri tespit edildi. Yapilan çalismalarda 3 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çalismalara devam eden polis ekipleri 8 Haziran 2021 tarihinde sabah erken saatlerde 16 süpheliyle ilgili 19 adrese es zamanli operasyon düzenledi.

Özel Harekat polislerinin de katildigi operasyonlarda yapilan aramalarda 1 adet el yapimi fitili ateslemeli parça ve basinç etkili bomba, 1 adet gaz el bombasi, 2 adet kurusiki tabanca, 1 adet av tüfegi, 1,5 gram eroin maddesi, 9,8 gram metamfetamin maddesi, 21,5 gram esrar maddesi, 31,8 gram sentetik kannabinoid maddesi, 49 adet uyusturucu hap maddesi, 11 sise halinde kaçak içki, 64 adet basilmaya hazir halde bandrol, 5 litre etil alkol, 1 adet kaçak alkol damitmaya yarayan aparat, 11 adet cep telefonu ele geçirildi.

Aramalarda ele geçirilen 2 adet bomba ile ilgili olarak 1 süpheli sahis ile yaninda bulunan 3 sahis haklarinda gerekli islemlerin yapilabilmesi amaciyla Konya Terörle Mücadele Sube Müdürlügü görevlilerine teslim edildi. Emniyette islemleri tamamlanan 13 süpheli ise dün Eregli Adliyesine sevk edildi. 13 süpheli de çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile