Kütahya'da 'Mesleki Teknik Egitim Fuari' Açildi

Kütahya'da 'Mesleki Teknik Egitim Fuari' Açildi

Kütahya’da Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen Mesleki Teknik Egitim Fuari’nin (METEF) açilisi gerçeklesti. Kütahya Il Milli Egitim Müdürlügü bahçesinde düzenlenen fuara, 14 mesleki ve teknik lise katildi. Ögrencilerin çalismalarinin sergilendigi stantlari gezen Kütahya Valisi Musa Isin, ögrencilerin çalismalari hakkinda bilgi aldi.

Meslek liselerinin Kütahya için büyük önem tasidigini vurgulayan Vali Isin, “Bu yil Kütahya’mizda meslek liselerinin yil sonu sergisini hep birlikte izledik. Meslek liselerimiz bizim için çok degerlidir. Kütahya’da meslek liselerinin toplam liseler içerisindeki payi imam hatipler hariç yüzde 43’tür. Geçen yil yaklasik 2 bine yakin ögrencimiz meslek liselerinden mezun oldu. Bu bizim için önemli bir rakamdir” dedi.

Kütahya’nin bir sanayi sehri oldugunu ve kalifiye elemana ihtiyaç duydugunu belirten Vali Isin, “Yüzde 43’lük bir payin meslek liselerine ait olmasi sanayimiz açisindan, is gücümüz açisindan, istihdam açisindan umut vericidir. Insallah meslek liselerimizden mezun olan çocuklarimiz bizim istedigimiz nitelikte ve nicelikte olup sanayi sektöründe insallah istihdam edileceklerdir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile