Kuveyt'le Turizm Köprüsü Güçleniyor

Kuveyt'le Turizm Köprüsü Güçleniyor

Ticari ve ekonomik isbirligi açisindan Türkiye’nin körfez ülkeleri arasindaki en önemli partnerlerinden biri olan Kuveyt ile turizm alanindaki iletisimin güçlendirilmesi için de çalismalar devam ediyor.

Kuveyt ile Türkiye arasindaki turizm isbirliginin en önemli merkezlerinden biri olan Bursa; Türkiye’yi ziyaret eden Kuveytli turistlerin baslica tercih ettigi sehir olarak ön plana çikiyor. Kuveyt ile turizm isbirligi konusundaki adimlarin her geçen gün hizlandiginin altini çizen Bursa Atlas Turizm Yönetim Kurulu Baskani Ali Taspinar, ticari iliskilerin yani sira Kuveytlilerin Bursa ve Türkiye ile bir gönül bagi oldugunu söyledi.

Kuveyt ile turizm alanindaki iliskilerin gelistirilmesine yönelik çalismalarini sürdüren Ali Taspinar, Türkiye Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez’i de ziyaret ederek, çalismalar hakkinda bilgi verdi.

“Her geçen gün iletisim artiyor”

Kuveytlilerin, Türkiye’de ve özellikle Bursa’da kendilerini evlerinde hissettiklerinin altini çizen Ali Taspinar, “Önceki haftalarda Kuveyt Olimpiyat Komitesi Baskani Sheikh Fahad Nasser Sabah Al Ahmad Al Sabah ile Kuveyt Istanbul Baskonsolosu Muhammad Sultan Al Sharji’yi, sportif alanda bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Bursa’da agirladik. Kuveytlilerin, her yönüyle Bursa’yi ve Türkiye’yi sevdigini biliyoruz. Bu iletisimin, turizm iliskilerimizin güçlendirilmesi açisindan her iki taraf için önemli bir firsat oldugunu görüyoruz. Devlet kurumlarimizin katkilari ve turizm alanindaki sektör temsilcilerimizin de gayretleriyle bu iletisimin daha da güçlenecegine inaniyoruz. Önümüzdeki aylarda yine basta Bursa olma üzere ülkemizin tanitimi ile ilgili Kuveyt’te yeni faaliyetlere öncülük edecegiz. Umuyorum bu çalismalar Kuveyt ile Bursa arasinda yeni isbirliklerini getirecektir” diye konustu.

Türkiye Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez de Türkiye ile Kuveyt arasinda ticari ve ekonomik isbirliklerinin gün geçtikçe arttigini belirterek, bunun hem ülkemiz hem de Kuveyt is dünyasi tarafindan oldukça olumlu yansimalarini aldiklarini kaydetti.

Turizm konusunda da özellikle son yillarda önemli adimlar atildigina dikkati çeken Sönmez, Türkiye’nin turizm sektöründeki temsilcilerin de ülkemizin Kuveyt’teki tanitim faaliyetlerine verdigi desteklerin önemine degindi. Her geçen gün iki ülke arasindaki iletisimin ve isbirliklerinin arttigina vurgu yapan Büyükelçi Sönmez, “Kuveytli misafirlerin Türkiye’de agirlanmasinda gösterilen hassasiyetin olumlu yankilarini burada hissediyoruz. Bu memnuniyet Kuveytlilerin, ülkemizi gerek ticari, gerekse turistik açidan daha da tercih edilir kiliyor. Bursa’nin da Kuveytlilerin tercih öncelikleri arasinda yer almasi, sehrin dogasi ve tarihi özelliklerinin yani sira misafirperverliginin en önemli göstergesi. Kurulan bu köprülerin yeni isbirlikleriyle daha güçlenecegine olan inancimiz sonsuz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile