Lise Öğrencilerine Tablet Bilgisayarları Dağıtıldı

ANTALYA - Antalya Valisi Muammer Türker, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 yıldır yürütülen "Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında Kepez Metin Çiviler Anadolu Lisesinde öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

Vali Türker, tablet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu, bu genç nüfusun bütün teknolojik imkanları kullanarak çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilere, "Teknolojiyi en iyi şekilde kullanın. Elinizden gelen her şeyi yapın ama asla teknolojinin esiri olmayın" diye seslenen Vali Türker, "Bilgi kaynaklarınız sosyal medya ile sınırlı olmasın. Gelen bilgiyi mutlaka sorgulayın. Asıl bilgi kaynağınız sosyal medya olmamalı. Ders dışında kitap okumayı, ansiklopedi ve günceli yakalama adına gazete, dergi karıştırmayı ihmal etmeyin" dedi.

Fatih Projesi kapsamında 2012 yılından itibaren Antalya'da bin 253 okuldan, 553'ünde 11 bin 389 dersliğe etkileşimli tahta kurulumu yapılarak 17 bin 173 öğrenci ve 3 bin 741 öğretmen olmak üzere toplam 20 bin 914 tablet bilgisayar dağıtımının yapıldığı bildirildi.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında ise 87 okulda 13 bin 115 öğrenci ve 902 öğretmene toplam 14 bin 17 tablet bilgisayar dağıtımı yapılacağı kaydedildi.

Vali Türker'in yanı sıra Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hayırseverler Ali İhsan Çiviler ve Naile Aksakal da tablet dağıttı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile