Liseli Gençler Sordu Baskan Durbay Cevapladi

Liseli Gençler Sordu Baskan Durbay Cevapladi

Sehzadeler Halkçi Liseliler’in düzenledigi “Liseliler Bulusmasi”na katilan Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay, gençlerin; egitimden, kültüre, siyasetten, belediye yönetimine ve hayata geçirilecek projelere kadar sorduklari tüm sorulari samimiyetle cevapladi.

Sehzadeler Halkçi Liseliler’in, Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay’i konuk ettigi “Lisesiler Bulusmasi” dün aksam Bedesten Nikah Salonu’nda gerçeklestirildi.

Gençlerin yogun ilgi gösterdigi bulusma yaklasik 2,5 saat sürdü. Etkinlige, liseli gençler, CHP Sehzadeler Meclis üyeleri ve partililer yogun ilgi gösterdi.

Söylesi öncesi gerçeklestirilen zeybek oyunu sirasinda gençler tarafindan sahneye davet edilen Baskan Durbay’in Perde Sahne Sanatlari Toplulugu ile birlikte zeybek oynamasi izleyenler tarafindan büyük alkis aldi. Gösterinin ardindan Sehzadeler Halkçi Liseliler Baskani Ege Yildirim, CHP Manisa Il Gençlik Kollari Baskani Faruk Yalin ve Sehzadeler Ilçe Gençlik Kollari Baskani Sila Irem Çuhadar’la birlikte sahnede yerini alan Baskan Durbay, açilis konusmasi yapti.

“Gençlerin siyasetle ilgilenmesi çok kiymetli”

Baskan Durbay, konusmasinda gençlerin siyasetle ilgilenmelerinin önemine vurgu yaparak “Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlik örgütlerine baskanlik yapmis olmak ve bu örgütten gelen biri olarak belediye baskani seçildigim için ayri bir onur ve gurur duyuyorum”dedi.

Baskan Durbay, TÜSES’in gençlerin siyasete katilimiyla ilgili yaptigi arastirmaya dikkat çekerek gençlerin yüzde 91’inin siyasetle ilgilenmediginin altini çizdi. Durbay söyle devam etti “Gençlerin sadece yüzde 9’u siyasetin bir sekilde ucundan kiyisindan ilgileniyor. Yüzde 4.6’sinin aktif veya pasif parti üyeligi var. Bu siyaset için vahim bir durum. Gençler siyasete katilamiyor. Gençler isleriyle tehdit ediliyor, gençler sinavlariyla tehdit ediliyor, gelecekleriyle tehdit ediliyor o yüzden siyasetten uzak durmak zorunda kaliyorlar. Ama gençlerin siyasete katilmasi gerek. Bugün sizin ne kadar askerlik yapacaginizi siyaset belirliyor. Mezun oldugunuzda, is aradiginizda ne kadar maas alacaginizi siyaset belirliyor. Ne kadar saglam evlerde oturup oturmayacagimiza siyaset karar veriyor. Yani bu memlekette her sey siyasi aslinda. Gönlüm ister ki Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyasete katilin. Ama hangi parti oldugu fark etmeksizin gençlerin siyasete katilmasi birbirleriyle iletisim kurmasi hem siyaset hem demokrasi hem de kentimiz ve memleketimiz adina çok kiymetli. Ben öncelikle hepinizi siyasete davet ediyorum” dedi.

CHP’nin gençlestigini ve bunun da basariyi getirdigini vurgulayan Baskan Durbay, “Yönetildigimiz parlamentoya baktigimizda 600 milletvekilinin yüzde 5’i 18-30 yas arasi, kadin sayisi da son dönemde artmis durumda olsa bile sadece yüzde 19. Ama ne mutlu ki son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi gençleserek aslinda çok büyük bir basari elde etti. Son genel kurultayda 50 yasin altinda bir genel baskan seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Cumhuriyet Halk Partisi sadece Türkiye’nin degil, dünyanin en köklü siyasi partilerinden bir tanesi. Bu gençlesme, bu vizyon degisikligi partimizde hem gençlere hem kadinlara firsat esitligi getirdi. Bunun kentimiz ve partimiz adina en güzel örneklerinden bir tanesi de benim. 35-36 yasinda belediye baskani seçildim. Keza gençlik örgütlerinde birlikte siyaset yaptigimiz, yeri geldi kurultaylarda karsi karsiya geldigimiz ama ne olursa olsun gençlik adina bir irade ortaya konulacagi zaman omuz omuza birlikte direndigimiz Avcilar’da 33 yasinda genç bir arkadasimiz simdi belediye baskani. Çesme’de 33 yasinda bir arkadasimiz, Bodrum’da 30 yasinda, Türkiye’nin baskenti Çankaya’da en genç belediye baskanlarimizdan biri var. Bunlar hem genç hem de sadece aileleri çok varlikli, birilerinin çocuklari, tanidigi diye degil, birlikte omuz omuza Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütünde tirnaklarimizla kaziyarak buraya geldigimiz arkadaslarimiz. Bu daha çok onur ve gurur verici. Bu arkadaslarimizin hepsi Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlik örgütlerinden yetismis belediye baskanlari. Aslinda basari bir nebze de buradan geldi diye düsünüyorum. Genel Baskanimiz bir vizyon ortaya koydu, bu vizyon ve degisiklik gençlerin önünün açilmasi ama parti ve örgütte emek veren gençlerin önünün açilmasi. Kadinlarin hem toplumsal cinsiyet esitliginde tüm sosyal alanlarda esitlenmesi, hem de siyasette temsil anlaminda partimiz adina çok büyük adimlar atildi. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olarak görülen bir yerde tarihinde sadece 6 kadin belediye baskani olmusken tüm tarihinde, bu dönem 9 kadin aday vardi, 8’i seçimi kazandi. Bunlar hem kadinlar olarak esit temsil olarak büyük kazanimimiz, hem partimiz hem memleket adina da umut verici” ifadelerini kullandi.

“Cumhuriyet’i daha ileriye tasimak için ant içtik”

Türkiye Cumhuriyet’ini daha ileri tasimak için çalistiklarini söyleyen Baskan Durbay, “Bizler bugün belediye baskani seçildigimiz için seviniyoruz ama Türkiye çok seyler kaybetti. Çok geriye gitti. O yüzden bunlar bizim için önemli kazanimlar. Ve bu kazanimlari birlikte daha iyi yerlere tasimamiz gerekiyor. O yüzdendir ki Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Genel Baskanimizin da söyledigi gibi baskomutandi, basögretmendi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Baskaniydi, ama iki büyük eserimden biridir dedigi Cumhuriyet’i ne askere ne ögretmenlere ne de partisinin il ve ilçe baskanlarina degil siz gençlere emanet etti. Biz de sizlerle birlikte daha ileriye tasimak ve O’nu ilelebet payidar kilmak için var gücümüzle çalisacagiz. Daha da ileriye gitmek için var gücümüzle çalismaya ant içiyoruz” ifadelerini kullandi.

Açilis konusmasinin ardindan salondaki liseli gençler Baskan Durbay’a sorularini yöneltti. Gençlerin sorularini samimiyetle cevaplayan Durbay, ara ara gelen önerileri de not aldi. Yaklasik 2,5 saat süren etkinligin sonunda Baskan Durbay gençlerle birlikte toplu fotograf çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile