Londra Maratonu'nda Türkiye'nin Tek Temsilcisi Nihat Demir Yarışı Tamamlayamadı

Londra Maratonu'nda Türkiye'nin Tek Temsilcisi Nihat Demir Yarışı Tamamlayamadı

Uluslararası Londra Maratonu’nda elit erkeklerde Etiyopyalı Tsegaye Kebede, 2:06:03’lik derecesiyle birinci oldu.

Elit bayanlarda da Kenyalı Priscah Jeptoo, 2:20:15 ile yarışı birinci olarak bitirmeyi başardı.

Tekerlekli sandalye klasmanında ise erkeklerde Avustralyalı Kurt Fearnley, bayanlarda Amerikalı Tatyana McFadden yarışı birincilikle bitiren isimler oldu. Tekerlekli sandalye branşında yarışan Türkiye’nin maratondaki tek temsilcisi engelli milli sporcu Nihat Demir yarışı tamamlayamadı.

Geçtiğimiz hafta 3 kişinin öldüğü ve 180 kişinin yaralandığı Boston Maratonu’na yapılan saldırının ardından gözler bugünkü Londra Maratonu’na çevrilmişti. Bu sebeple maratondaki polis sayısı yüzde 40 arttırılırken, maraton güzergahı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

Boston saldırısında ölenler anısına yarışma öncesi 30 saniyelik saygı duruşunda bulunuldu ve atletler formalarına siyah kurdele taktı. Greenwich’den başlayan yarış Tower Bridge, Big Ben gibi şehrin tanınmış mekanları üzerinden geçilerek Buckingham Sarayı önünde son buldu.

Sıkı güvenlik önlemleri ve Boston maratonundaki saldırıların bitiş çizgisine yakın yerde olması sebebiyle, havanın oldukça güzel olmasına rağmen sarayın önündeki bitiş noktasında çok fazla insanın olmaması dikkat çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile