Mardin'de Sicak Havalarin Vazgeçilmez Içecegi 'Reyhan Serbeti'

Mardin'de Sicak Havalarin Vazgeçilmez Içecegi 'Reyhan Serbeti'

Geleneksel Mardin mutfaginin serinleten içecegi reyhan serbeti yaz aylarinin vazgeçilmezi olarak görülüyor.

Mardin kültüründe geçmisten bugüne nisan serbeti olarak bilinen reyhan serbetini 40 senedir yapan Ersan Özer, reyhan serbetinin hem yerli hem de yabanci turistlerin vazgeçilmezi haline geldigini söyledi.



Serbetin içinde çesitli farkli baharatlarin bulundugunu belirten Özer, tarçin, safran, karisik baharatlardan hazirladigimiz yedi farkli baharat ve rezene bulunur. Tamamen geleneksel bir içecegimizdir. Içerisinde farkli baharat ve bitkilerin bulundugu bir serbettir. Reyhan serbetinin ana maddesi reyhan bitkisidir” dedi.

Mardin’in eski serbetlerini hazirladiklarini aktaran Özer, “Geleneksel bir serbet oldugu gibi nisanlarda da yapilir ve nisanlarimizin bir diger ismine serbet deniliyor burada. Serbet zamani denildigi zaman akla nisan zamani geldigini aktardi. Baharatlarimizin hepsi tamamen dogal ve mideyi rahatlatan baharatlardan olusan bir serbet oldugunu" kaydetti.

Farkli lezzetleri denemek isteyen bütün turistlerin reyhan serbetini çok begendigini aktaran Özer, "Hem yurtiçi hem yurt disindan gelen bütün misafirler serbeti zevkle içiyorlar. Reyhan serbeti tamamen natürel ve dogal bir serbettir. Içerisinde hiçbir katki maddesi bulunmamaktadir. Serbet bize atalarimizdan miras olarak kaldi. Biz burada bu serbeti 40 yildir ayni sekilde yapmaktayiz. Herkesi içmesini tavsiye ederiz” dedi.

Kaliforniyali turist Caitlyn Prien, reyhan serbetinin çok güzel oldugunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile