Marmaris Belediyesi'nden Ihtiyaç Sahibi Ailelere Destek

Marmaris Belediyesi'nden Ihtiyaç Sahibi Ailelere Destek

Sosyal belediyecilik anlayisiyla hareket eden Marmaris Belediyesi 5 yilda birçok önemli çalismaya imza atti. Pandemi, yangin, deprem, sel gibi felaketler basta olmak üzere tüm zor zamanlarda vatandasin yaninda olan Marmaris Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilçe sakinlerini yalniz birakmadi.

Sosyal belediyeciligin en güzel örnegini sergileyen Marmaris Belediyesi, 5 yillik süreçte yaklasik 61 bin kisinin derdine derman oldu. Pandemi, yangin, deprem, sel gibi felaketler basta olmak üzere tüm zor zamanlarda vatandasin yaninda olan Marmaris Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilçe sakinlerini yalniz birakmadi.

5 yil boyunca gida ve kis mevsiminde de odun yardiminda bulunulan aileler için Halk Kart uygulamasina geçildi. Halk Kart kanaliyla, alanin ve verenin birbirini görmesine gerek kalmadan vatandaslarin hesaplarina para aktarimi yapilarak yardim gerçeklestirildi.

Böylelikle vatandaslarin istedigi, sevdigi veya gerçekten ihtiyaç duydugu malzemeyi anlasmali yerlerden almasi saglandi. 5 yil boyunca gida, kirtasiye, odun, giysi, beslenme ve Ramazan ayi yardimi basta olmak üzere 22 kalemde destek sunuldu. Pandemi dönemi çalismalarla birlikte yaklasik 60 bin 980 vatandasin taleplerine yanit verildi.

Tüm dünyanin zor günler geçirdigi pandemi döneminde Marmaris Belediyesi çok önemli icraatlar yapti. Isyeri kapali kalan küçük esnafa 1000’er lira katkida bulunulurken tam kapanma döneminde ürünlerini pazara çikaramayan üreticiden satin alinan meyve ve sebzeler yine ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastirildi. Sokaga çikmanin yasak oldugu dönemlerde firinlardan alinan ekmekler de mahalle mahalle gezilerek vatandaslara ücretsiz ulastirildi. Ayrica evden çikamayan 65 yas üstü vatandaslarin pazar, market, eczane gibi alisverisleri de belediye ekipleri tarafindan yapildi. Belediye bir üretim merkezi kurarak ürettigi maskeleri de ücretsiz olarak dagitti.

Marmaris Belediyesi bu çalismalariyla en basarili belediyeler arasinda 8’inci oldu.

Pandemide issiz kalan müzik emekçilerinin sesini duyurmak için ‘Müzik Susmasin’ kampanyasini düzenlendi.

Yine online egitimde firsat esitligini olusturmak adina maddi imkani olmayan ögrencilerimize tablet hediye edilirken pandemi sonrasinda da 8. ve 12’nci siniflarda okuyan ögrencilerin derslerine ve sinavlara hazirlanmalarina yardimci olmak amaciyla da Dijital Egitim Karti hazirlandi. Ayrica sosyal yardim alan ailelerin çocuklarina beslenme çantasi dagitimi yapildi.

Öte yandan Marmaris’te yasanan yangin, sel gibi büyük felaketler döneminde de Belediye her zaman halkin yaninda oldu ve ihtiyaçlarinin giderilmesi için büyük gayret gösterdi. Izmir depremi, Kastamonu sel felaketi ve son olarak 11 ilde meydana gelen deprem felaketinde de Marmaris Belediyesi, bölge halkiyla birlikte olarak yardim elini uzatti. Deprem bölgesine gida, giysi ve odun gönderen Marmaris Belediyesi, ilçeye gelen depremzede vatandaslar için de destek çalismalari gerçeklestirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile