Melek Onun Için Örnek Oldu, O Da Organlarini Bagisladi

Melek Onun Için Örnek Oldu, O Da Organlarini Bagisladi

Yalova’da geçirdigi trafik kazasi sonrasinda 5 günlük yasam mücadelesini kaybeden 22 yasindaki Melek Karakas’in organlari 4 kisiye hayat olmustu. Olaydan etkilenen Ahmet Bakir da organ bagisinda bulundu.

12 Nisan 2024 tarihinde yasanan kazadan 3 gün önce organlarini bagislayan Melek Karakas’in kalbi, karacigeri ve böbrekleri Ankara, Bursa ve Çanakkale’de bekleyen 4 hastaya nakledilmisti. Olay sonrasi bu durumdan etkilenen ve organlarini bagislayan Ahmet Bakir (40) Il Saglik Müdürü Osman Karakus’u ziyaret etti. Müdür Karakus, Melek’in örnek bir davranista bulundugunu dile getirerek, "Kizimiza Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun. Yapmis oldugu örnek davranisla bizi çok sevindirdi. Halka da gerçekten güzel mesajlar verdi. Bunu fark edip bize müracaat ettiginiz için çok çok tesekkür ederim. Çünkü halkta sizin gibi bilinçli insanlarin sayisinin artmasina ihtiyaç var. Göze, böbrege, karacigere, kalbe ihtiyaç duyan çok insanimiz var. Dolayisiyla yasamis oldugumuz duygusal farkindalik ve gelip bize moral ve motivasyon noktasinda katkilarda bulunmus olmaniz, söylediginiz o sözler, yaklasimlar, ifadeler bizleri çok memnun etti" diye konustu.

Ahmet Bakir ise organ bagisi için ilk olarak aile hekimine basvurdugunu, oradan da Saglikli Hayat Merkezi’ne yönlendirildigini söyledi.

Bakir, burada evraklari doldurarak organ bagisçisi oldugunu belirterek söyle konustu:

"Bu teorik olarak çok uzun bir süreç. Zaten çok uzun süreden beri aklimda olan bir sey ama hayata geçirmemistim. Melek olan Melek’le beraber tetige basmis oldum. Çünkü günün birinde ben de herkes gibi sonsuzluga gidecegim. Hayatini en güzel anlamda yasamak isteyenler var olacaktir. Yarim hayalleri kalanlar olacaktir organ yetmezliginden dolayi. Istedim ki onlara elim uzansin. Yarina kalacak olanlar da en güzel hatiralardir. Verebilirim veya veremem, en azindan niyetimi ortaya koymus oldum."

Ayni zamanda gönüllü kan bagisçisi oldugunu anlatan Bakir, "Yaklasik 10 seneden fazla süredir zamani geldiginde sürekli kan veriyorum, bir sorunum yoksa. Bu sekilde de insanlara dokunmak istiyorum. Çünkü çaresizligin ne oldugunu da 2 sene önce yasadim. Babamin vefatiyla ve ondan öncesinde yasadigimla. Babam lösemi hastasiydi. Bunun zor bir süreç oldugunu biliyorum. Onun disinda deprem arama kurtarma derneginde aktif olarak üyeyim, AKDF bünyesinde. Bir sekilde insanlara elimin dokunmasini istiyorum ve böyle de devam edecek. Dogadaki her canli gibi günün birinde sonsuzluga gidecegiz. Bunun zincirleme olarak devam etmesini istiyorum. Vicdanen mutlu olabilmek için, mutlu edebilmek için, yarina güzel bir seyler birakabilmek için. 7 milyarlik insan nüfusuyuz biz ve birbirimize görünmez iplerle bagliyiz. Bunun için çok degerli oldugunu düsünüyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile