Melih Gökçek'in o sözleri Meryem Uzerli'yi hüzne boğdu

"Van İçin Tek Yürek" programına bağlanan Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in sözleri, ünlü oyuncu Meryem Uzerli'yi hüzünlendirdi.

Van‘da şiddetli deprem (Son Detaylar)

Gökçek, Ankara adına yapılan yardımlardan bahsederken Meryem Uzerli'nin duygulandığı gözlenirken, Uzerli'nin hüznü yüz ifadelerine yansıdı. Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem için bölgeye tüm yurttan yardım yağıyor. Depremzedelere,felaketin ilk saatlerinde yardım elini uzatanlardan biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu. Gökçek,deprem bölgesine arama ekiplerinin yanı sıra,içme suyu ve gıda yardımında bulundu.

"Van için Tek yürek" programına telefonla bağlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek " Biz bunu burada bırakacak değiliz. Van ayağa kalıncaya kadar Ankara bu yardımlara devam edecek." dedi.

Melih Gökçek'in o sözleri Meryem Uzerli'yi hüzne boğdu

ÇOK MAKBUL BİR İŞ YAPIYORSUNUZ
Yapılan programı olumlu bulan Başkan Gökçek "Her şeyden önce depremde Hakk'ın rahmetine kavuşan vatandaşlarımıza rahmet, sağ kalanlara sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Sizleri de özellikle kutluyorum. Türkiye'nin belli başlı televizyonlarının bir araya gelip müşterek bir yayın yapması ve Van için kampanya yapması çok güzel bir hadise. Oraya gelen bütün sanatkar arkadaşlarıma Türkiye adına teşekkür ediyorum. Çok makbul bir iş yapıyorlar." dedi.

1 MİLYON 240 BİN KG GIDA YARDIMI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin depremin ardından seferber olduğunu kaydeden Gökçek "Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ilk günden itibaren bir takım teşebbüslerimiz oldu. Öncelikle kurtarma ekiplerimizi deprem bölgesine gönderdik. 4 kişiyi enkazdan canlı çıkartmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Acil olan ihtiyaçların karşılanması için Erzurum'dan 12 kamyon su gönderdik, 9 bin battaniye gönderdik. Ve ilk gün ekmek sıkıntısı vardı. Bu sıkıntıyı giderdik. Özellikle Anadolu Jet'e teşekkür ediyorum. 90 bin uçakla ekmeği oraya götürdüler. Hemen ertesi gün 40 bin kilogram gıda gönderdiler. Ve bu arada da Ankara'da ki belediyemize ait olan şirketler bu seneki karlarından büyük bir kısmını Van'a vermeyi kabul etti. İlk olarakta ANFA 1 milyon TL kârını Van'a bağışladı. Şimdi biz büyük bir hazırlık içindeyiz. Cuma sabahı 1 milyon 240 bin kilogramlık, bunlar 62 kilogramlık 20 bin aileye yetecek olan gıdadır. Bunlar Kızılay yardımıyla deprem bölgesine gönderilecek." şeklinde konuştu.

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

" Van ayağa kalıncaya kadar Ankara bu yardımlara devam edecek." diyen Melih Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:
Biz bunu burada bırakacak değiliz. Van ayağa kalıncaya kadar Ankara bu yardımlara devam edecek. Biz bu yardımları valiler ile işbirliği içinde yapacağız ve yardımlar yerini bulacak. B Bu yardımlar Ankara halkının Vanlılara yapmış olduğu bir yardımdır. Ankaralıların vergilerinden alınmıştır bu yardımlar. Ben Ankara halkına teşekkür ediyorum. Ankaralılar adına bu yardımları yapıyoruz ama kendi halkıma da bu yardımları yapma fırsatı verdikleri teşekkür ediyorum.

BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile