Menderes'in DP'sinin gençlik kolları başkanı Özbek 'evet' diyecek

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, DP geleneğinin kanaat önderlerinden İbrahim Özbek, anayasa değişikliğine "evet" diyecek. Merhum Başbakan Adnan Menderes

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, DP geleneğinin kanaat önderlerinden İbrahim Özbek, anayasa değişikliğine "evet" diyecek. Merhum Başbakan Adnan Menderes'in 1950'deki seçim sloganı "Yeter söz milletin" diyerek vatandaşlara seslenen Özbek, referandumu ülkenin geleceği için çok önemsiyor.

Menderesin genel başkanlığındaki DP'nin 1953 ve 1954 yıllarındaki gençlik kolları başkanı olan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Ege'deki müstahdem komutanım" dediği, Hüsamettin Cindoruk ve Tansu Çiller'in Manisa'daki liderlerinden 77 yaşındaki Özbek, 1980 askeri darbesinden önce üye sayısı 21 olan HSYK'nın daha güzel neticeler aldığını hatırlatıyor.

Turgutlu'nun Urganlı beldesinde 1973 ile 1980 arasında eski AP, 1984 ile 1989 arasında da eski DYP'de toplam üç dönem belediye başkanlığı görevinde de bulunan İbrahim Özbek, 10 yılın üzerinde Turgutlu Ziraat Odası, 20 yılı aşkın da Tariş Üzüm ve Pamuk birliklerinin çeşitli kademelerinde çalışmış. Odasının bir köşesini, kendisinin de yer aldığı Demirel, Cindoruk ve Çiller'li fotoğraflara ayıran Özbek, "Liderlerimi çok seviyorum. Onlarla çok güzel anılarım var. Bütün bunlara rağmen 12 Eylül darbe anayasasının değişmesinden yanayım. Anayasa değişikliğiyle ilgili referandumdaki oyum 'evet' olacaktır." diyor. Anayasa değişiklik paketinin en önemli maddelerinin, Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nin yapısını değiştirenler olduğunu söyleyen Özbek, şunları kaydediyor: "Anayasa Mahkemesi, bugünkü haliyle devletin sırtında bir kambur gibi. Uluslararası hukuk kurallarına göre uygun yapılandırılmalıdır. HSYK ise 12 Eylül ihtilalinden önce 21 kişiydi ve daha güzel neticeler alınıyordu. Bugünse 7 kişi; rahat ediyorlar ve hepsi de komünist."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile