Menemen'in Su Şebekesi Yenilendi

İzmir - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, içme suyu şebekesini yenilediği Menemen'de yüzde 62 oranında su tasarrufu sağladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklama, yenileme çalışmalarından sonra aylık ortalama 250 olan arıza sayısının neredeyse sıfırlandığı, ilçeye verilen su miktarının da saniyede 339 litreden 129 litreye düştüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"130 kilometrelik içme suyu şebekesinin yenilendiği Menemen'de ömrünü tamamlayan ve sürekli arıza yapan 100 kilometre uzunluğunda eski şebeke hattı iptal edildi ve 9,5 milyon liralık yatırım yapıldı. Aylık arıza sayısı 250'den neredeyse sıfıra indi. İlçeye verilen su miktarı da saniyede 339 litreden 129 litreye düştü. Böylelikle birkaç yıl öncesine oranla yüzde 62 gibi önemli bir oranda su tasarrufu sağlandı. Bölge halkı 24 saat su alırken, arıza nedeniyle yapılan su kesintilerinden dolayı yaşanan sıkıntılar da sona erdi."

İZSU daha önce de 5 milyon lira harcayarak, Yeni Foça'nın içme suyu şebekesini baştan sona yenilemiş ve Yeni Foça'da yüzde 76 oranında su tasarrufu sağlamıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile