Mersin'de Hayvanciliga Destek Sürüyor

Mersin'de Hayvanciliga Destek Sürüyor

İçel Büyüksehir Belediyesince girdi maliyetlerinin artmasi nedeniyle zor günler yasayan hayvancilik sektörüne destegin devam ettigi bildirildi.

Hazir yeme olan bagliligi minimum seviyeye çekebilmek için Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan hayata geçirilen çalisma çerçevesinde, proje ortagi olan Tarsus Süt Üretici Birligi’ne kayitli 79 üreticiye, yüzde 50 hibeli toplam 7 ton kaba yem tohumu dagitildi. Kentin her noktasindaki hayvan üreticilerine yem tohumunu dagittiklarini, böylece süt kalitesini arttirmis olacaklarini ifade eden Tarimsal Hizmetler Egitim ve Kooperatifler Sube Müdürü Selçuk Sahutoglu, “2020 yilinda da Tarsuslu 65 üreticiye toplamda 4 ton bu yemlerden teslim etmistik. Gayet verimli ve basarili bir proje olmasi sebebiyle, üreticilerin artan talepleri dogrultusunda bu yil da 79 üreticimize, toplamda 7 ton kaba yem dagitimi gerçeklestirdik” dedi.

Tarsus Süt Üreticileri Birligi Baskani Danyal Avsar, 79 üreticiye dagitilan yüzde 50 hibeli yem tohumunun dagitimini gerçeklestiren Büyüksehir Belediyesine tesekkür etti. Büyüksehir Belediyesi Imar A.S. Genel Müdürü ve Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Uyan da tohum projesinin oldukça önemli oldugunu kaydederek, “Hayvancilik adina çok önemli, çok verimli, sizlerin de isinizi kolaylastiracak ve maliyetleri düsürecek bir uygulama. Vahap Seçer Baskanimiz öncülügünde bugüne kadar kirsal mahallelerimize gerek hayvancilik, gerekse de tarimin her türünde yapilan projeler artarak devam edecek” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile