Mevsimlik Tarim Isçilerinin Sorunlari Yerinde Dinlenildi

Mevsimlik Tarim Isçilerinin Sorunlari Yerinde Dinlenildi

Karacabey Kaymakami Hakan Kafkas ve Belediye Baskani Fatih Karabati’dan olusan heyet, önceki aksam Bakirköy’deki mevsimlik tarim isçilerinin çadirlarini ziyaret ederek, vatandaslarla bir araya geldi. Mevsimlik tarim isçilerinin sorunlarini yerinde dinleyen ve çözüm noktasinda yapilmasi gerekenleri tespit eden Kaymakam Hakan Kafkas ve Belediye Baskani Fatih Karabati, “Devlet burada, her zaman yaninizdayiz.” mesaji verdi.

Karacabey Kaymakami Hakan Kafkas ve Belediye Baskani Fatih Karabati, beraberinde; Ilçe Emniyet Müdürü Ümit Sahin, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Mahir Yagmur, Ilçe Milli Egitim Müdürü Haci Ongun, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Vekili Irfan Hizlibas, Ilçe Müftüsü Abdullah Karaca, Ilçe Saglik Müdürü Dr. Volkan Çigdem ve Ilçe Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Emre Kurtulus ile birlikte Bakirköy’deki çadirlarda yasayan mevsimlik tarim isçilerini ziyaret etti. Bakirköy Mahalle Muhtari Cengiz Kula’nin da hazir bulundugu ziyarette yetkililer, çadirlarda kalan mevsimlik tarim isçilerinin yasamlarini kolaylastirmak amaciyla sorunda yerinde dinledi ve çözüm noktasinda yapilmasi gerekenleri tespit etmeye çalisti.

“Ilçemize hos geldiniz. Devlet her zaman yaninizda” diyen Karacabey Kaymakami Hakan Kafkas, yerel yönetimle birlikte mevsimlik tarim isçilerinin yasamlarini kolaylastiracak ne varsa yapmaya gayret göstereceklerini söyledi.

Kaymakam Kafkas ve Belediye Baskani Karabati ayrica, çadirlarda kalan çocuklara çesitli hediyeler dagitarak onlarla sohbet etti.

Öte yandan Bakirköy’deki çadirlarda bu yil yabanci uyruklu, Sanliurfa ve Sirnak’tan gelen çocuklarla birlikte 210 mevsimlik tarim isçisinin yasadigi ögrenildi. Bazi özel sorunlari disinda genelde önemli sikayetlerinin olmadigini belirten mevsimlik tarim isçileri, yalnizca eskiyen çadirlarin yenilenmesi talebinde bulundu. Elektrik, su, wc ve banyo gibi temel ihtiyaçlarinin karsilandigi mevsimlik tarim isçilerinin düzenli saglik taramalarinin da yapildigi vurgulandi.

Karacabey’de çalismaktan mutlu olduklarini dile getiren isçiler, ilgilerinden dolayi Karacabey Kaymakami Hakan Kafkas ve Belediye Baskani Fatih Karabati ile yetkililere tesekkür etti.

Yillardan bu yana Karacabey Ovasi’na gelerek tarlalarda yevmiye karsiligi çalisan tarim isçileri, Eylül ayinda sezonun sona ermesiyle birlikte memleketlerine geri dönüyorlar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile