Mezitli'de Ücretsiz Giyim Magazasi Açildi

Mezitli'de Ücretsiz Giyim Magazasi Açildi

İçel’de 6 Subat depremi sonrasi Mezitli’ye yerlesen vatandaslara yönelik örnek çalismalar yürüten Mezitli Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan yollanan ‘kislik’ kiyafetlerin dagitimi için ‘ücretsiz giyim magazasi’ açti.

Menderes Mahallesi GMK Bulvari üzerinde bulunan giyim magazasi, ilk etapta deprem bölgesinden ilçeye gelen vatandaslarin kiyafet ihtiyaçlarini karsilayacak. Öte yandan Mezitli’de yasayip hane basi aylik geliri 18 bin TL ve altinda olan ihtiyaç sahibi ve emekli desteginden yararlanmis vatandaslarda kiyafet yardimindan faydalanabilecek. Toplumsal dayanismayi ve sosyal sorumlulugun önemini arttiran bu anlamli proje sayesinde özellikle deprem bölgesinden gelen vatandaslar, daha önce hiç kullanilmamis kazak, mont ve ayakkabi gibi kislik kiyafetleri kurulan özel bir basvuru sistemi sayesinde hiç zorlanmadan alabilecek. Ikametgah belgesi, çalisanlar için maas bordrosu, emekliler için emekli maasini gösterir belge, geliri olmayanlarin durumunu gösteren belge ve nüfus kayit örnegiyle birlikte Mezitli Belediyesine basvuran vatandaslar, degerlendirildikten kisa süre içerisinde giyim magazasindan ihtiyaçlari dogrultusunda kiyafetlerini alabilecek.

Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan’da ücretsiz giyim magazasini ziyaret ederek, yapilan çalismalari yerinde inceledi. Belediye olarak hayata geçirdigi çalismalarin toplumun yardimlasma ve dayanisma ruhunu daha da güçlendirdigini dile getiren Baskan Tarhan, “6 Subat depremi sonrasi belediyemizin bütün imkanlarini kullandik. Deprem sürecinde belediyemiz ve Mezitli halki çok güzel bir dayanisma örnegi ortaya koydu. Bu konuda Mezitli halki ve Mezitli gönüllülerimiz ile birlikte çok hizli koordine saglayabiliyoruz. Dayanismanin ve yardimlasmanin ne kadar önemli oldugunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle yaptigimiz birçok projemizin yani sira çok önemli bir çalismayi daha hayat geçirdik. Ulasimi ve kullanimi çok kolay bir alanda açilisini yaptigimiz Ücretsiz giyim magazamizda özellikle kislik kiyafet imkani sagliyoruz. Magazamiza gelen her kisiye 4 parça kiyafet malzemesi veriyoruz. Gelen vatandaslarimiz kendi ihtiyaçlarina göre gerekli olan malzemelerini alabiliyor. Kiz çocuklarimiza yönelik 320 ögrencilik kiz ögrenci yurdunu Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir alanda hizmete açacagiz. Ögrenci yurdumuzda özellikle deprem bölgesinde ailesini kaybetmis kiz ögrencilerimizin konaklamasina öncelik saglayacagiz. Daha önce okullarin açilmasiyla tüm ögrencilerimize kirtasiye yardiminda bulunduk. Bunun yani sira tüm üniversite ögrencilerimize 10 yildir ögrenci yardimini yapiyoruz. Her yil 2 taksit seklinde ödemelerini yaptigimiz ögrenci yardimimizi, cumhuriyetimizin 100. yili nedeniyle tek seferde 5 bin 500 TL olacak sekilde ögrencilerimizin hesaplarina yatirdik. Tüm bunlarin yaninda yine cumhuriyetimizin 100. yilina özel bin TL’lik destek ikramiyesini, 65 yas üstü vatandaslarimizin hesaplarina da yatirdik. Emekli vatandaslarimizin yasamini bir nebzede olsa kolaylastirmak istedik. Önümüzdeki hedefimiz bu yardimin her ay emeklilerimize ödenmesi yönünde olacaktir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile