MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli Açiklamasi 'Üniversite Sinavi Tamamen Kaldirilmalidir'

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli Açiklamasi 'Üniversite Sinavi Tamamen Kaldirilmalidir'

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli: "Türkiye sinavsiz üniversiteye geçisi basarabilecek üniversite zenginligine ve yeterliligine sahiptir. Süphesiz çoktan seçmeli test sorulari ile Türk gençliginin karakter ve kabiliyetini degerlendiremeyiz, onlari bir nevi yaris ati gibi göremeyiz."

"Üniversite sinavi tamamen kaldirilmalidir."

"Istikbalimizin güvenceleri sevgili gençleri kuru kuruya degil, onlarin gerçek ihtiyaç ve taleplerini karsilayarak tutarliligimizi ve onlara yönelik vefamizi gösterebiliriz. Bu düsünceden hareketle siyasi muhataplarimiza çagrimdir: Gelin bu üniversite sinavlarini kaldiralim. Gençlerimizi daha fazla yormayalim, bunaltmayalim. Onlarin sosyal, ekonomik ve psikolojik sorun yasamalarina müsaade etmeyelim."

"(Katarlilarin sinavsiz tip okuma iddialari) Yüksekögretim kurumlari sinavin bir gün öncesinde kurgulanan algi operasyonu ile yalan bir haber servis edilmisti. Iddia suydu: Katarli gençler Türkiye’de sinavsiz tip okuyabilecekti. Niyeti bazi kötü gazeteler mal bulmus magribi gibi hemen bu yalani körüklediler. Bu çarpitmanin iç yüzünü, dogrulugunu, yanlisligini analiz etmeye gerek duymadan aceleyle devreye giren CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Cuma günü, Twitter mesaji ile gençlerimizi galeyana getirmek için fitne tezgahini açti."

"(Katarlilarin sinavsiz tip okuma iddiasi) YKS’ye bir gün kala gençlerimizi kiskirtmaya, tahrikleri diri tutmaya, asparagas bir haberi yaymaya niyetlenen Kiliçdaroglu, yas tahtaya basmakla kalmadi, kendini de rezil etti. Kazin ayagi hiç de Kiliçdaroglu’nun dedigi gibi degildi. Yalan makinesi yine tekleyip su kaynatti."

"Türkiye ile Katar devleti hükumeti arasinda askeri alanda egitim, teknik ve bilimsel is birligi anlasmalari 27 Mayis 2007 tarihinde imzalanmisti. Bu anlasmanin hükümleri dikkate alinip askeri saglik alaninda is birligi tesis etmeyi arzu ederek 2 Mart 2021 tarihinde imzalanan Türkiye ile Katar arasinda askeri saglik alaninda egitim ve is birligi protokolü kapsaminda sadece askeri personelin Türkiye’de egitim almasi kararlastirilmistir."

-IHA-
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile