Müftü Gerek: Camiler Müslümanların Ortak Kalbidir

Müftü Gerek: Camiler Müslümanların Ortak Kalbidir

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla Kırıkkale Müftülüğü tarafından, yapım çalışmaları devam eden Kırıkkale Nur Camii’nde bir etkinlik düzenlendi.


Program, Etiler Ulu Cami İmamı Murathan Önder’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından din görevlileri tarafından, Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve semazen gösterisi yapıldı. Daha sonra Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından programa katılan vatandaşlara, çeşitli kitaplar dağıtıldı.

Programa AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan Veli Korkmaz, Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, ilçe belediye başkanları, kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.
Din görevlilerinin toplumda vazgeçilmez olduklarını belirten Gerek, din görevlilerinin insanların üzüntüsüne ve sevincine ortak olduklarını söyledi. Camiye gelen insanların dışarıda her ne kadar kötü davranış ve duygulara sahip olursa olsun, bu kutsal mekânlarda temizlenerek topluma tekrar döneceğini ifade eden İl Müftüsü Bekir Gerek, “Oradan çıkan cemaat, kalpten vücuda pompalanan taze kan misali, topluma ve insanlığa kazandırılmış yeni bir güçtür. Camilerimiz Müslümanların ortak kalbi gibidir. Kalpte hayat varsa, Müslümanlarda da hayat vardır.” dedi.

Günümüzde din görevlilerine önemli görevler düştüğünü dile getiren Gerek, “Meslek, kültür ve din ayırımı yapmadan toplum ile barışık yaşamaya önem vermelidir. Din görevlisi kendini sürekli öğrenmeye ve geliştirmeye adamalıdır. İslam'ın mabedi camilerdir. Hastaneye hasta, okula öğrenci, askere yaşı gelmiş gençler gider. Ancak camiye her yaşta, her tahsil düzeyinde insanlar gelmektedir.” diye konuştu.
Camiler bizim yarınlarımızdır diyen Belediye Başkanı Veli Korkmaz da, “Camiler eğitimde olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Kırıkkale'de belediye ve müftülük işbirliği ile ciddi çalışmalar yapıyoruz.” ifadesine yer verdi.

Din görevlilerinin vatandaşların hizmetlerine koştuklarını söyleyen Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev ise “Bütün din görevlilerimizi, hayırsever insanlarımızı ve cami dernek yöneticilerini camilere desteklerinden dolayı kutluyorum.” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile