Muş'ta Çocuklu Kadın Dilenciler Bıktırdı

Muş'ta Çocuklu Kadın Dilenciler Bıktırdı

Muş'ta kucaklarındaki çocukla dilenen kadınların cami ve ana caddeleri mesken tutması tepkiyle karşılanıyor.

Özellikle cuma günleri namazdan çıkan vatandaşlar, dini duygularını kullanarak rahatsız eden kadın dilenciler, başta esnaf olmak üzere vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Kadın ve küçük yaştaki çocukların dilencilik yaptığını ifade eden Hacı Şeref Cami İmamı Mehmet Mahsum Yıkın, vatandaşın dini duygularını istismar ederek, bazen zorla para aldıklarını söyledi.

Halkı uyaran Muş Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Göçmen ise "Zabıta müdürlüğümüz, düzenledikleri operasyonlarla dilencileri yakalayıp il dışına gönderiyor. Vatandaşlarımızın, cadde ve sokaklarda dilencilik yapanları belediyemizin 153 numaralı telefon hattına bildirmelerini bekliyoruz. Amacımız, halkımızın rahat ve huzurlu olmalarını sağlamak. Bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

İl dışına götürülen dilencilerin tekrar geri döndüklerini sözlerine ekleyen Göçmen, dilencilerin genelde Mardin, Şanlıurfa ve Tatvan'dan geldiğini, kendilerini Suriyeli olarak tanıtarak vatandaştan para aldıklarını söyledi.

Operasyonlara aralıksız devam edeceklerini anlatan Göçmen, yakalanan dilencilere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesi gereğince yasal işlem ve cezai işlem uygulandığını, tespit edilen paralara da el konulduğunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile