Nisan Ve Mayis Yagmurlari Iznik Gölü'ne Yaradi

Nisan Ve Mayis Yagmurlari Iznik Gölü'ne Yaradi

Nisan ve Mayis ayindaki yagmurlar Iznik Gölü’ndeki seviyenin tehlike sinirinin üzerine çikmasina neden oldu.

Küresel isinma, yagislarin düsük olmasi, tarimsal sulama ve sanayide kullanilan su miktarinin artmasi ile son 15 yilda su seviyesi tarihin en düsük seviyelerine gerileyen Iznik Gölü’nde Nisan ayi ve Mayis ayindaki yogun yagmurlar göl seviyesine olumlu yansidi.

Göl seviyesindeki düsüsün en net görüldügü Iznik Gölü Orhangazi sahilindeki iskele bölgesinde su seviyesinin son durumu ise havadan görüntülendi. Daha önce iskele ucunda biten su seviyesi yaklasik 2 metre ilerledi. Iskelenin uç bölgesinde su seviyesinin yükseldigi gözlenirken, yaz döneminin gelmesi ile birlikte tarimsal sulama ile birlikte seviyenin belli bir seviyede düsmesi bekleniyor.

13 santimetre yükseldigi açiklanmisti

Geçtigimiz haftalarda yapilan Keramet Sulama Birligi toplantisina katilan DSI yetkilisi Iznik Gölü’ndeki su seviyesinin geçen yilin ayni dönemlerine göre 13 santimetre yükseldigini açiklamisti.

Iznik Gölü’deki su seviyesinin deniz seviyesinden yüksekliginin bu ay itibari ile 83,44 metre oldugunu açiklayan DSI yetkilileri geçen yil ayni dönemde su seviyesinin 13 santimetre daha düsük olarak 83,33 olarak tespit edildigini belirttiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile