Okul Kapisi Üzerine Devrilmisti, Mahkemenin Karari Anneyi Aglatti

Okul Kapisi Üzerine Devrilmisti, Mahkemenin Karari Anneyi Aglatti

Kocaeli’de 4 yil önce okulun demir kapisi üzerine devrilen 7 yasindaki çocugun hayatini kaybetmesine iliskin 6 sanigin yargilandigi davada karar verildi. Okul yönetimine beraat, kapiyi yapan firmaya ise 24 bin TL para cezasi verildi. Karara itiraz eden acili anne, "Bizi mahvettiler, gözyaslarimizin hesabi kim verecek? 14 sene sonra olan evladim gözümün önünden gitmiyor" dedi.

Olay, 4 Ekim 2018 tarihinde Kocaeli’nin Derince ilçesi Deniz Mahallesi Mehtap Sokak’taki Turgut Reis Ilkokulunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 1. sinif ögrencisi Mehmet Ali Isler (7), arkadaslariyla okul bahçesinde oynadigi sirada tuttugu demir kapi aniden üzerine devrildi. Kilolarca agirliktaki demir kapinin altinda kalan çocugu gören arkadaslarinin çigliklari üzerine çevredekiler ve okul idarecileri olay yerine geldi. Mehmet Ali Isler’i demir kapinin altindan çikaran çevredekiler, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen saglik ekiplerince ilk müdahalesi yapilan Isler, agir yarali olarak kaldirildigi hastanede yasamini yitirdi.

Beraat karari

Sorusturma baslatilmasinin ardindan ilgili bilirkisi tarafindan Isler’in ölümüne iliskin okul müdürü ve nöbetçi ögretmen dahil 6 kisi kusurlu bulundu. Kocaeli 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde "taksirle öldürme" suçu kapsaminda görülen durusmada geçtigimiz hafta karar verildi.

Mahkemede kapiyi yapan firmaya 24 bin TL para cezasi verildi.

Ayni zamanda okul müdürü, müdür yardimcisi ve nöbetçi ögretmenin aralarinda bulundugu 6 sanik da beraat karari verildi.



"Bizi cezalandirdilar, saniklari ödüllendirdiler"

Baba Selahattin Isler ve anne Reyhan Isler de bugün Kocaeli Adliyesi önünde açiklama yaparak, karara itiraz etti. Yaklasik 3 yildir dava süreci ile ugrastiklarini söyleyen baba Selahattin Isler, "Verilen karar çok yetersiz, bekledigimiz bir karar olmadi. Hem kapi yapan firma hem okul yönetimi ödüllendirildi. Cezayi biz almis olduk, bu karari beklemiyorduk. Daha agir bir karar bekliyorduk, ceza alacaklarini bekliyorduk. Bunu paraya çevirdiler. Öyle bir karar verildi ki, bu bizi çok üzmüstür, yaramizi daglamistir. Firmaya 3 yil 4 ay gibi bir ceza verildi, daha sonra bu ceza 24 bin lira gibi bir rakama çevrildi. Bu bizi çok üzdü. Okul yönetimi beraat etti, okul müdürü, müdür yardimcisi, nöbetçi ögretmen hepsi beraat etti. Adalete güveniyoruz" dedi.



"Itiraz edecegiz"

Baba Isler, üst mahkemeye basvuracaklarini belirterek, "Insallah bir netice alacagimiza inaniyorum. Adalet yerini bulsun. Neye dayanarak böyle bir karar veriliyor anlamis degilim. Bizi cezalandirdilar, saniklari ödüllendirdiler. Biz çocugumuzu ögretmenlere emanet ettik. Ama maalesef sahip çikmadilar. Ayrica bu karari verenlerin hiç evladi yok mu? Vicdani yok mu? Merhameti yok mu? neye dayanarak böyle bir karar veriyorlar" ifadelerini kullandi.

"14 sene sonra olan evladim gözümün önünden gitmiyor"

Anne Reyhan Isler de, "3 seneden beri mahkemeye gidip geliyoruz ama istedigimiz sonucu alamadik. Bizi mahvettiler göz yaslarimizin hesabi kim verecek? 14 sene sonra olan evladim gözümün önünden gitmiyor. Küçük çocugum ’agabeyim öldü’ diyor. Adalete güveniyoruz, cezalarini çekmelerini istiyoruz. Çok az ceza verdiler, bizi mahvettiler. Bizi tekrar yiktilar. 3 senedir benim gözyaslarim dinmiyor, her gün agliyorum" dedi.



"Istinaf hakkimizi kullanacagiz"

Ailenin avukati Hüseyin Keles ise firmaya verilen 3 yil 4 ay hapis cezasinin 24 bin lira para cezasina çevrildigini, bu paranin da 24 taksite bölündügüne dikkat çekerek, söyle konustu:

"Bu bizi çok yaralamistir. Hem bizi hem aileyi çok yaralamistir. Bunun disinda okul müdürü ve sinif ögretmeni beraat etmislerdir. Oysa ki dava dosyasina giren kamera kayitlarinda, durmadan çocuklarin o kapiyla oynadigi görülüyor. Bu kapi araç giris çikislarina ayrilmis bir kapi oldugu için kilitli tutulmasi gerekiyor. Kapali tutulmasi gereken kapi çocuklar tarafindan oyuncak haline getirilmistir. Bu bütün kamera kayitlarinda da görünüyor. Ama maalesef ki burada ne okul müdürü ne de ögretmenler bunun tedbirini almadi. Bununla ilgili hiçbir güvenlik önlemi almadi ve bunun neticesinde de bir olay gelisti. Bizce burada okul müdürü ve nöbetçi ögretmenin hatasi ve ihmali var. Bu ihmallerin bilirkisi raporuna yansimasina ragmen maalesef beraat ettirilmis durumdalar. Tabii ki bu hukuksuz karara karsi biz istinaf hakkimizi kullanacagiz ve gerekli itirazlarimizi yapacagiz, bir üst mahkemeye basvuracagiz"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile