OMÜ'lü Akademisyenin Projesine KOSGEB'den Destek

OMÜ'lü Akademisyenin Projesine KOSGEB'den Destek

Ondokuz Mayis Üniversitesi(OMÜ) Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kahramanoglu’nun hazirladigi “Tarim Alanlari Kiymet Takdiri ve Arazi Verimliligi Tahmin Modellemesi ile Gelir Sigortasinin Aktüeryal Hesaplanmasi Projesi”, KOSGEB’den destek almaya hak kazandi.

OMÜ Bafra Isletme Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kahramanoglu’nun yürütücülügünü yaptigi, Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Kürsat Demiryürek’in mentör, Ars. Gör. Ahmet Yesevi Koçyigit ile yüksek lisans ögrencisi Emre Uzun’un arastirmaci olarak görev aldigi “Tarim Alanlari Kiymet Takdiri ve Arazi Verimliligi Tahmin Modellemesi ile Gelir Sigortasinin Aktüeryal Hesaplanmasi Projesi” adli çalisma, Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) tarafindan AR-GE, ÜR-GE ve Inovasyon Destek Programi kapsaminda destege layik görüldü.

Projenin ilk asamasinda insansiz hava araci sahipleriyle zirai üreticilerin bir araya getirilerek özgün yazilimli platform ile ilaçlama, gübreleme ve haritalama ihtiyaçlarinin giderilmesine yönelik web sitesi ve mobil uygulama kurulmasi amaçlaniyor.

Güvenli ödeme sistemleri ile islemlere aracilik edecek olan platform sayesinde Türkiye’de zirai alanda faaliyet gösteren insansiz hava araçlarina erisim saglanacak ve bu araçlardan zirai bölgelere ait dinamik arazi bilgileri, ürün bilgileri, rekolte ve zirai hasar verileri toplanacak. Veriler, insansiz hava araçlarinin konumlari, üretici bilgileri ve sigorta bilgileri ile dönemsel olarak islenecek. Islemlerin sonunda ticarilesme potansiyeli olan tarim alanlari verileri ve ortak pazar platformunun devamliligi hedefleniyor.

OMÜ’den yapilan açiklamada, “Üniversite olarak akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, basarilarinin devamini dileriz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile