Osmangazi’de Okulların Çöp Konteynırları Yenileniyor

Osmangazi’de Okulların Çöp Konteynırları Yenileniyor

Osmangazi Belediyesi ilçedeki okulların eskiyen çöp konteynırlarını yeniliyor.

Eskiyen çöp konteynırlarından çevreye koku ve mikrop yayıldığı yönündeki şikayetlerin artması üzerine Belediye Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü ilçedeki ilkokul ve liselerdeki çöp konteynırlarının tamamını yenileme kararı aldı. Osmangazi ilçe sınırlarında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 157 okulun eski çöp konteynırları alınıp yerine 770 litre kapasiteli büyük boy galvaniz çöp konteynırı konuldu.

İ ilçedeki okulların eskiyen çöp konteynırlarının 436 adedinin değiştirildiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim aldığı okullardan gelen her türlü talebi değerlendirmeye aldık. Bazı okullarımızın çöp konteynırlarının eskidiği, okul bahçesi ya da önlerinde çöplerden yayılan pis koku ve mikropların öğrencilerin sağlığını tehdit ettiği yönünde şikayetler alınca derhal harekete geçtik” dedi.

Osmangazi’de temizlik çalışmalarının 7 gün 24 saat esasına göre yürütüldüğünü, ilçedeki ana arterlerde günde 2 defa çöp toplama hizmeti verildiğini belirten Başkan Mustafa Dündar, 2012 yılında ilçede 237 bin 327 ton, 2013 yılı Nisan ayı itibariyle de 75 bin ton mesken atığının toplandığını söyledi.

Dündar, “Bunun haricinde kaba atık toplama ekiplerimiz, haftanın 6 günü, çevre koruma timi raporları, vatandaşlardan gelen talepler ve tespit edip bildirdiği adresler, çöp kamyonlarımızın alamayacağı çekyat, yatak, koltuk ve benzeri iri hacimli atıkları ayrıca toplayarak, vatandaşlarımıza bu konuda da hizmet veriyor. Bunun yanında ambalaj atıkları, atık pil ve akümülatörlerin toplanması, bitkisel atık yağ ve elektronik atıklar da ayrı ayrı toplanmaktadır” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile