Osmaniye'de Kent Müzesi İçin Eser Bağış Kampanyası

Osmaniye Belediyesi tarafından açılacak olan Kent Müzesi için eser bağış kampanyası başlatıldı.

Belediye Meclisince Kent Müzesi olarak tahsis edilen eski Çamlık Düğün Salonu binasının projelendirme çalışması devam ederken müze için eser bağış kampanyası düzenlenen bir programla başlatıldı.
Kampanyanın başladığı ilk günde bağış yapan vatandaşların eşyaları sahnede sergilendi.
Etkinliğe katılan Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd Doç Dr Ruhi Ersoy, 'Kent- Kültür-Kimlik ilişkisinden Osmaniye Kent Müzesi' konu başlıklı konuşmasında bir şehir için kent kültürünün önemine dikkat çekti.
Kentli olmanın gerekliliğini bu tip çalışmalardan geçtiğini belirten Ersoy, "Bu müze sayesinde geçmişimizi yaşayarak aslından kopmadan Osmaniye ili kente geçiş sürecini çok iyi değerlendirecektir" dedi.
Belediye Başkanı Kadir Kara da konuşmasında şunları söyledi:
"Güzel şehrimiz Osmaniye'nin şanlı tarihinin tanıtılması, milli kültürümüzü oluşturan ve giderek kaybolan halk kültürümüzün korunması, böylece halkımızda aynı kentli olmanın gururunun ve sorumluluğunun yaşatılması için Kent Müzesi kurma çalışmalarına başladık. Evlerimizin bir kenarında atıl olarak kalan eşyalarımızı bir yerde sergilemek, Osmaniye'yi yeni nesillere anlatabilecek bir müze yapacağız. Osmaniyeli kendine ait olan bu Kent Müzesine sahip çıkacaktır. Bu konuda her kesimden destek bekliyoruz. Bugün burada ilk bağışı yapan vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum."
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise yeni nesillerin daha başarılı olması için geçmişini bilmesi gerektiğini belirtti. Müze konusuna büyük önem verdiklerini belirten Cerrah, "Osmaniyelilerin bu çalışmaya destek vermesi gerekiyor. Depolarında bulunan eski eşyalarını buraya getirsinler. İnşallah kısa zamanda bu çalışma tamamlanacaktır. Valilik olarak önümüzdeki günlerde Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nin ön tarafındaki alana arkeoloji müzesi için temel atacağız" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile