Osmaniye'de Türk Halk Müzigi Konseri Verildi

Osmaniye'de Türk Halk Müzigi Konseri Verildi

Osmaniye’de Çukurova Halk Kültürünü Arastirma ve Yasatma Dernegi (ÇUHADER) tarafindan kurulan Türk Halk Müzigi Korosu, Türkülerle Moral Gecesi adli konser verdi. Koro ve solo sesler, yüksek performanslari ile salonu dolduran davetlilerden yogun alkis aldi.

Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen, Fatma Candemir ve Onur Duran sunumunda gerçeklesen programda, Sef Hüseyin Yücel yönetimindeki 41 kisilik Türk Halk Müzigi korosu kimi zaman hüzünlü kimi zaman nese dolu Türküler seslendirdi.

Sef Hüseyin Yücel, çalismalarin halka yönelik oldugunu belirterek, “Sizlerden sagladigimiz desteklerle yapilmaktadir. Bu faaliyetimizde de bizi sizlerle bulusturan Il Emniyet Müdürümüz Mehmet Saribuva ve ekibine tesekkür ediyoruz. Ayrica üç yildan bu yana çalismalarimizda salonu esirgemeyen baro baskanimiza ve yönetimine çok tesekkür ediyoruz. Sizleri türkülerimizi dinlemeye davet ediyorum” dedi.

Salondaki sanatseverler, koro ve solo halinde seslendirilen, ‘ceylan gözlerine kurban oldugum’, ‘yol ver daglar yol ver bana’, ‘bu daglar kömürdendir’, ‘halayli yar halayli’ ve ‘hecel obasi’ gibi türkülere eslik ederek, unutulmaz bir gece yasadi.

Polis memuru Adil Emre Demir tarafindan “Sehit Fethi Sekin” adli siirin okunmasi esnasinda salonda duygu dolu anlar yasandi. Program, Ögretmen Adamlar Ekibi Kerimoglu Zeybegi, Cuma Ovasi Zeybegi Solo gösterisi ile sona erdi. Il Emniyet Müdürü Mehmet Saribuva ve Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Halit Gülten, seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle salondakilere unutulmaz bir gece yasatan koro üyelerini ve saz ekibini tebrik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile