Öz Saglik-Is'ten 'Saglikçilara Esit Zam' Talebi

Istanbul 4 No'lu Sube Bakani Temel Yazici: 'Saglik çalisanlarinin tamami pandeminin kahramanidir, ortada bir paylasim varsa herkes hakki olani almalidir' 'Saglik Bakanliginda çalisan 170 bin saglik isçisinin yetkili sendikasi olarak, saglik isçisinin emeginin hakkini istiyoruz'.

Hak-Is'e bagli Öz Saglik-Is Istanbul 4 No'lu Sube Bakani Temel Yazici, "Saglik çalisanlarinin tamami pandeminin kahramanidir, ortada bir paylasim varsa herkes hakki olani almalidir." dedi.

Yazici, Kovid-19 salgininda görev yapan saglik isçilerinin sesini duyurabilmek için kamu hastanelerinde çalisan saglik isçilerinin katilimiyla Sultangazi Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesi önünde basin açiklamasi yapti.

"Hekim zammi" olarak adlandirilan çalismanin, diger tüm saglik çalisanlarinin tepkisi ile karsilasilinca yeniden degerlendirilmek üzere bütçe görüsmelerinden sonraya birakildigini hatirlatan Yazici, bu zam haberi ile kimlerin saglik çalisani olarak görülüp kimlerin kapsam disi tutuldugunun net olarak ortaya çiktigini ifade etti.

Hekimlere yapilacagi ilan edilen ve saglik isçilerinin de destekledigi zamla ilgili kimsenin bir sikintisinin olmadigini dile getiren Yazici, sözlerine söyle devam etti:

"Saglik ve sosyal hizmet isçisinin yetkili sendikasi olarak isçiyi saglik çalisani olarak görmeyen anlayisi kabul etmiyoruz. Pandemi kosullarinda gösterilen fedakarliktan söz edilirken ambulanslarla kovidli hasta tasiyan 112 personelinden, ambulans sürücülerinden, hasta karsilama personelinden, kovidli hastalarin altini temizleyen, bakimini yapan, yemegini yediren, yönlendirmelerini yapan, verilerini giren çalisanlardan, teknik personelinden, saglik is yerlerinde asayisi saglayan güvenlik görevlilerinden, teknik islerden sorumlu isçilerden söz etmemek, onlarin fedakarligini yok saymak, ailelerinden uzakta günlerce izinsiz çalisan saglik isçilerini 'saglik personelinden saymamak' seklinde bir anlayisi kabul etmiyoruz."

Öz Saglik-Is Istanbul 4 No'lu Sube Bakani Temel Yazici, Saglik Bakanliginda çalisan 170 bin saglik isçisinin yetkili sendikasi olarak, saglik isçisinin emeginin hakkini istediklerini belirterek, "Bizlerin de saglik çalisani oldugumuz gerçeginin sartsiz kabulünü istiyoruz. Nimet külfet dengesinde esitlik istiyoruz. Saglik hizmeti verilirken isçinin de emeginin görülmesini istiyoruz. Sizler kabul etmeseniz de saglik ekip isidir. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düsürmeyin. Bizler is yerlerindeki çalisma barisini korumaya çalisirken, eylem ve söylemlerle bu birlikteligini baltalamayin. Saglik çalisanlarinin tamami pandeminin kahramanidir, ortada bir paylasim varsa herkes hakki olani almalidir." diye konustu.

Basin açiklamasi sirasinda, üzerinde "Mutfagimiz yaniyor", "Saglik ekip isidir", "Emek burada adalet nerede" yazili pankartlar tasiyan saglik isçileri, "Saglikta ayrim istemiyoruz", "Isçi-memur ayrimi istemiyoruz", "Isçiyiz hakliyiz kazanacagiz" sloganlari atti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile