(özel Haber) Artçı Sarsıntılar Erciş`te Bina Yıkıyor

Van`da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle Erciş`te hasar gören binalar yan yatıyor.

Erciş`te dün gece meydana gelen 4,4 ve 4,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından sabah saatlerinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremden sonra, Erciş çarşı merkezinde daha önceki büyük depremlerde hasar gören 3 bina yan yattı. Hasarlı yapıların üzerine doğru yattığı sağlam binaların kolonlarında da çatlaklar meydana geldi.

Korku içinde olduklarını belirten vatandaşlar, hasarlı binalara bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

İş yerinin önündeki binanın artçı sarsıntılar nedeniyle yan yattığını belirten Sunullah Keleş, "İş yerimizin hemen önündeki binalar dün gece ve sabah meydan gelen artçı sarsıntılarla eğildi. Binalar ciddi derece tehlikeli olmaya başladı. Bu binalar daha önceki büyük depremde hasar görmüştü, şimdi yıkılıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. İş yerlerimiz tehlike altında, binaların altında insanlar yürüyor. Yetkililerin bu duruma acilen çare bulmasını istiyoruz" dedi.

Cengiz Hatipoğlu ise tehlike arz ettiği için binaları boşalttıklarını belirterek, "7,2 büyüklüğündeki depremle hasar gören binalar sağlam binaları da yıkıyor. Yandaki hasarlı bina, artçı sarsıntılarda bezim binamızın üzerine doğru yan yatıyor. Kolonları çatladığı için acilen binayı boşattık. Dün gece meydana gelen artçılar bizi korkuttu, ne yapacağımızı şaşırdık" şeklinde konuştu.

Yıkılan ve kaldırılmayan binaların vatandaşların psikolojisini bozduğunu söyleyen Mustafa Alkoç da, "Bir an evvel enkazların kalkmasını istiyoruz. Milletin psikolojisinin düzelmesi için bu enkazların kalkması lazım" ifadesini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi`nden edinilen verilere göre, dün saat 22.55`te merkez üssü Van`a bağlı Alaköy olan 4,4 büyüklüğünde, saat 23.00`te 4,5 büyüklüğünde ve saat 05.50`de Van`a bağlı Topraktaş köyünde 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydan geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile