(özel Haber) Öğrenciler Kışı Depremzedelerle Geçirecek

(özel Haber) Öğrenciler Kışı Depremzedelerle Geçirecek

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, başlattıkları "Kardeş Aile" kampanyası kapsamında, Van depreminde zarar gören ailelerin ilkbahar mevsimine kadar tüm masraflarını karşılayacak.

`Bu Kışı Birlikte Geçirelim` sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden öğrenciler, her sınıfın seçeceği bir kardeş aileye kış boyunca çeşitli yardımlarda bulunacağını belirttiler. Van depreminin acısını yüreklerinde hissettiklerini anlatan öğrenciler, yapılacak yardımların devamını sağlayabilmek için böyle bir girişime ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Sınıfça başlattıkları kampanya hakkında bilgi veren İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisiTuğcihan Güvendik, her ay burslarından biriktirecekleri parayı seçecekleri kardeş aileye göndereceklerini anlattı. Yaşanan acının ortak olduğunu ve ancak hep birlikte aşılabileceğini belirten Güvendik "Arkadaşlarımızla başlattığımız kampanyada `Bu Kışı Birlikte Geçirelim` sloganı ile yola çıktık. Amacımız her sınıfın kardeş bir aile seçmesi ve kış boyunca her türlü ihtiyacına cevap verebilmesidir. Şu an Van`daki depremzede kardeşlerimize yardım yapılıyor, ama bu ne zamana kadar devam edecek bilmiyoruz. Acıdindiğinde belki de her şey unutup gidilecek. Bizim yapmak istediğimiz acıyı her dem taze tutmak ve en azından Doğu Anadolu`nun çetin geçen kışında bu kardeşlerimizle birlikte olabilmektir. Şu an kendi sınıfımızdan başlattığımız kampanyanın diğer sınıflarda da yapılması için çalışmalara başlayacağız" dedi.

Kampanya konusunda hiç kimsenin kafasında soru işareti kalmaması için çalışmaları bölgedeki yerel gazetecilerle birlikte yürüteceklerini anlatan İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ceyhun Can Balcı ise "Gevaş Sesi adlı yerel gazete ile ortak yürüttüğümüz kampanyada mağdur aileler gazeteci arkadaşlar tarafından iyice araştırılarak tespit ediliyor ve numaraları bizlere veriliyor. İrtibata geçtiğimiz aile ile biz de görüştükten sonra nelereihtiyaçlarını olduğunu öğreniyoruz ve gazeteci arkadaşların yardımı ile bu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yapılan yardım gazeteci arkadaşlar tarafından fotoğraf ve videolarla belgelenip bizlere gönderiliyor. Ayrıca isteyen arkadaşlarımız gidip kardeş aileye misafir olup durumları hakkında daha yakından bilgi alabiliyor" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden kendilerine gelen teklif sonucu böyle bir adım attıklarını söyleyen Gevaş Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sabahattin İdiz ise, "Burada yetkililerle görüşüp belirlediğimiz muhtaç bir aileyi, İstanbul`daki öğrenci arkadaşlara bildirdik, onlar da onaylayınca harekete geçtik. Öğrenci arkadaşlarımızın topladığı paraların üzerine bir miktar da biz ekleyip aldığımız battaniye ve gıdalarla birlikte belirlediğimiz ailenin çadırına götürüp teslim ettik" dedi.

Yapılan yardım dolayısıyla çok mutlu olduğunu söyleyen Recep Tekin isimli vatandaş ise, çok zor bir dönemden geçtiklerini ifade etti. Bir çocuk babası olduğunu ve deprem sonrası kerpiçten yapılan evlerinin oturulamaz hale geldiğini söyleyen Tekin "Eşim hamile ve deprem sonrası çadırda kaldığımız için rahatsızlandı. Şuan Artvin`de hastanede tedavi altında. Eşyalarım dışarıda kaldığı için eşimle gidemedim ve şuan akrabaları kendisiyle ilgileniyor. Zaten deprem öncesinde de bir şeyimiz yoktu ama şimdibaşımızı sokacak yerimiz bile kalmadı. Sağ olsunlar İstanbul Üniversitesi öğrencileri böyle bir kampanya başlatmışlar. Yolladıkları parayla eşimin tedavi masraflarını karşılayacağım. Kendilerine ve burada yardımcı olan gazeteci arkadaşlara çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile