Van Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) tarafindan 33 çevik kuvvet personelinin görev alacagi Polis Arama Kurtarma (PAK) ekibine verilen egitimler tamamlandi. Vatandasin güvenligi için gece gündüz çalisan polis ekipleri, çig ve sel felaketlerine karsi da can ve mal kaybinin yasanmamasi adina görev alacak.
Il Emniyet Müdürlügü yerleskesinde düzenlenen tanitim programinda konusan Polis Amiri Nadir Öztürk, “Emniyet teskilati olarak, vatandasimizin her türlü zor durumunda yaninda olmayi birinci görev olarak görüyoruz. Bu anlamda ülkemiz genelinde meydana gelebilecek dogal afetlerde, vatandasimizin yaninda olmak, diger kurum ve kuruluslara yardimci olmak amaciyla Içisleri Bakanimizin talimatiyla, Türkiye genelinde toplam 7 ilde Çevik Kuvvet Sube Müdürlüklerimiz bünyesinde arama kurtarma timlerimiz kuruldu” dedi.
“Tatbikat ile basarili sonuçlar elde ettik”
Van’in çig felaketleri açisindan risk içeren bir bölge oldugunu ifade eden Öztürk, “Bu anlamda arama kurtarma timimizi faaliyete geçirmis bulunmaktayiz. Personelimizin bilgi ve becerisini arttirmak, kapasitelerini genisletmek amaciyla sürekli egitim programlari düzenlenmektedir. Ilimizde bulunan diger kurumlarin da destekleriyle personellerimize öncelikle 2 aylik bir kentsel arama ve kurtarma egitimi verildi.
Daha sonradan da zorlu kis sartlarinda hayati idame ettirmesinde ve meydana gelebilecek felaketlerde, durumsal farkindaliklarini ve müdahale kapasitelerini arttirmak amaciyla bir hafta süren ve uygulamali egitimi de içeren bir çig egitimi verildi.
Alinan egitimlerin ardindan yapilan tatbikat ile basarili sonuçlar elde ettik. Ilimizde toplam 33 personelimizden olusan PAK timi ve bir arama kurtarma aracimizla meydana gelebilecek afette, vatandaslarimizin yaninda olmak, diger kurum ve kuruluslara da destek olmak amaciyla haziriz” diye konustu.
“PAK timi olarak görevlere haziriz”
Arama kurtarma ekibi ve araçla ilgili bilgi veren Polis Memuru Ali Çelen ise “PAK timi meydana gelebilecek her türlü afete karsi yapilacak müdahaleler için AFAD koordinesinde arama kurtarma çalismalarini yürütmek üzere kurulan bir birliktir. Aracimiz, kentsel arama kurtarma araci olarak hizmet veriyor. 6 haftalik bir egitimden sonra görevimize basladik. Akabinde geçtigimiz ay, arama kurtarma ve çig egitimi aldik. Arkadaslarimiz aldiklari egitimlerle afetlere karsi hazir hale geldiler. PAK timi olarak görevlere hazir” seklinde konustu.
Tanitim programinda Van Emniyet Müdürü Atanur Aydin da PAK ekibine basarilar diledi.
Program Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü önünde fotograf çekimiyle sona erdi.
PAK Ekibi Çig Ve Sel Felaketlerine Hazir
Van Il Emniyet Müdürlügü bünyesinde kurulan ve 33 personelin görev alacagi Polis Arama Kurtarma (PAK) ekibi kuruldu.



















