Plastik Sektör Platformu Kayseri'de Toplandı

Plastik Sektör Platformu Kayseri'de Toplandı

Plastik sektörü platformu, Kayseri Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi

Plastik sektörü platformu, Kayseri Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Kayseri Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hasan Kahraman, plastiğin 21. yüzyılın en teknolojik ürünü olduğunu söyledi.
Kayseri Sanayi Odası'ndaki toplantıya, Kayseri Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hasan Kahraman, Plastik Sektör Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy, Plastik Sanayiciler Derneği Başkanı Barbaros Demirci ile sanayiciler katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Hasan Kahraman, "Plastikten elde edilen ürünler vatandaşların vazgeçilmezi oldu. Plastik 21. yüzyılın en teknolojik ürünüdür. Plastiğin girmediği bir dal ve sektör yoktur" dedi. Plastik sektörünün çözülmesi gereken sorunlarının bulunduğunu bildiren Kahraman, "Hammadde ihtiyacı, petrokimya tesislerinin kurulması, Ar-Ge yatırımlarına önem verilmesi, ara eleman için Plastik Meslek Lisesi açılması, ürün çeşitliliğinin ve kalitesinin artırılması gerekmektedir" diye konuştu.
Plastik Sanayiciler Derneği Başkanı Hüseyin Semerci ise, plastik sektöründe 6 bin firmanın faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bu sektör yaklaşık 200 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bu toplantılarda büyüyen sektörümüzün sorunları ele alınıyor. Ayrıca, sektörün kurumsal kimliğe kavuşturulması için tanışıyoruz ve kaynaşıyoruz" ifadesinde bulundu.
Plastik Sektör Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy da, ekonomik krizin bir nebze azaldığını söyleyerek, "Yapacağımız toplantılarda, plastik sektörünün imajına karşı olumsuz yapılan açıklamalar ve haksızlıklara karşı nasıl hareket edeceğimizi tartışacağız" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile