Polis maaşları indiren Başkan'ı kaçırdı... Ordu kurtardı

Ekvador'da maaşları düşürülen polisler, Devlet Başkanı Rafael Correa'yı rehin aldı. Bir karakolu ziyaret eden Correa'ya önce tazyikli su, sonra da biber gazı sıkıldı. İsyancı polisler tarafından 12 saat boyunca rehin tutulan Başkan'ı ordu birlikleri kurtardı



Ekvador'da maaşları düşürülen polisler, Devlet Başkanı Rafael Correa'yı rehin aldı. Bir karakolu ziyaret eden Correa'ya önce tazyikli su, sonra da biber gazı sıkıldı. İsyancı polisler tarafından 12 saat boyunca rehin tutulan Başkan'ı ordu birlikleri kurtardı


Güney Amerika ülkesi Ekvador'da polis isyan etti! Polislerin maaşlarında kesintiye giden Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, protesto gösterisi düzenleyen polisleri sakinleştirmek için bir karakolu ziyaret etti. Correa'yı karakolda gören polisler çılgına dönünce, isyan başkent Quito'danın tamamına yayıldı. İsyancı polisler, tazyikli su sıkarak karşıladıkları Devlet Başkanı'na biber gazıyla saldırdı. Boğulma tehlikesi geçiren Başkan hastaneye kaldırıldı. Polislerin ablukasında hastanede 12 saat boyunca rehin tutulan Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, yerel bir TV kanalına bağlanarak 'Buradan devlet başkanı olarak ayrılırım, aksi halde onlar buradan benim cesedimi çıkarırlar' diyerek, saldırının muhalefetin darbe girişimi olduğunu ima etti.


2 KİŞİ ÖLDÜ, 37 YARALI
Kan dökülmesini istemediği için orduya operasyon izni vermeyen Devlet Başkanı Rafael Correa'yı dinlemeyen Özel Kuvvetler'e bağlı birlikler, hastaneye girdi. 35 dakika süren çatışma sonrası 2 kişi öldü, 37 kişi yaralandı. Yara almadan kurtulan Başkan Rafael Correa, sokağa dökülen binlerce insana 'Sizler, devrimi sandık dışında durdurmaya çalışanlara bir kez daha gereken dersi verdiniz' dedi.

İSYANCILARI TEMİZLEYECEK
Devlet Başkanı Rafael Correa, saldırının ardından televizyona çıkarak bir konuşma yaptı. Oldukça öfkeli olduğu gözlenen Devlet Başkanı Rafael Correa, başarısız darbe girişiminde bulunan isyancı polisleri cezalandıracağını belirterek 'Bu isyanı unutmayacağım ve asla affetmeyeceğim. Polis güçlerinde derin bir temizliğe gideceğim' dedi.

ABD destekli darbe girişimi
OPERASYONUN ardından tekerlekli sandalyeye bindirilerek, yüzünde gaz maskesiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gönderilen Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa'nın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
Ekvador'da yaşananlarla ilgili açıklama yapan Bolivya lideri Evo Morales, darbe girişimi olarak nitelediği olayların arkasında ABD'nin olduğunu savundu. ABD ise OAS toplantısında, Ekvador'daki gelişmelerden derin kaygı duyduğunu ifade ederek, hükümete desteğini açıkladı. Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez de  Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa'nın büyük tehdit altında olduğunu söyledi.

DIŞ HABERLER SERVİSİ


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile