Rektör Gündüz, Adıyaman Üniversitesi‘nden Ayrılıyor

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, 17 mayıs tarihinde görev süresinin dolduğunu ve bundan sonra başka bir üniversitede görev alacağını açıkladı.

17 mayıs 2011 tarihinde Rektörlük görev süresi dolacak olan Prof. Dr. Mustafa Gündüz‘ün yeniden Rektör adayı olup olmayacağı merak ediliyordu. Rektör Gündüz, yaptığı yazılı açıklamayla Rektör adayı olmayacağını açıkladı.

Rektör Gündüz, "Sayenizde onurla yürüttüğüm Adıyaman Üniversitesi‘ndeki Rektörlük görevimi 17 mayıs 2011 tarihinde tamamlıyorum. Yaşamımı ve akademik çalışmalarımı başka bir üniversitede sürdüreceğim. Adıyaman Üniversitesi‘ni sizlere emanet ediyorum" dedi.

Rektör Gündüz açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Adıyaman Üniversitesi, sizlerin çabalarıyla kurulduğu 2006 yılından bu yana yapıp ettikleriyle dikkatleri üzerine topladı. İlgili bütün çevreler ‘Anadolu‘da bir üniversite kurma ve onu geliştirme sürecinin modeli‘ olarak gördü. Bunlar, üniversitemizin çalışanları başta olmak üzere sivil, siyasi, bürokratik ve akademik çevrelerin işbirliği ve gönül birliğiyle sağlandı. Bugün Üniversitemiz; 7 fakülte, 2 enstitü, 2 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı, 2

araştırma merkezi ve 5 meslek yüksekokulunda toplam bine yakın akademik-idari çalışan, 13 bine yakın öğrenci ve 80 milyon TL bütçe ile hizmet vermektedir. Daha yapılacak çok şey ve bunları gerçekleştirecek iş, gönül ve güç birliği var. Üniversitemizin yolu açık, kararı kesindir. Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman‘ın adeta kaderini değiştirecektir. Varlıkları, ürettikleri ve temsildeki haklılıklarıyla Adıyaman Üniversitesi tarihinde yerini alan; Adıyaman ve Adıyamanlı önceki ve şimdiki milletvekilleri,

Yükseköğretim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Adıyamanlı ve Adıyaman‘a gönül vermiş bürokratlar, Adıyaman ile ilişkili sivil toplum örgütlerinin üye ve başkanları, basın mensupları ve özellikle Üniversitemiz çalışanlarının şimdiye kadar gösterdikleri ilgiyi artırarak devam ettireceklerine yönelik inancım tamdır. Böylelikle ve sayenizde onurla yürüttüğüm Adıyaman Üniversitesi‘ndeki Rektörlük görevimi 17 Mayıs 2011 tarihinde tamamlıyorum. Yaşamımı ve akademik çalışmalarımı başka bir üniversitede sürdüreceğim.

Adıyaman Üniversitesi‘ni sizlere güvenerek emanet ediyorum. Üniversiteme ve şahsıma gösterdiğiniz ilgi, sağladığınız olanaklar ve sunduğunuz katkılardan ötürü sizi hep minnetle anacağım."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile