RTÜK'ten EXXEN'de Yayinlanan Konusanlar Programina Para Cezasi

RTÜK'ten EXXEN'de Yayinlanan Konusanlar Programina Para Cezasi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Konusanlar programi için EXXEN, bir Ispanyol dizisi için Netflix ile FOX, Halk TV, Tele 1 ve DMAX kanallarina idari para cezasi uyguladi.

RTÜK’ten yapilan açiklamada, EXXEN platformunda yayinlanan Konusanlar programina cinsiyetçi küfür ve argolarin ekrana yansitilmasi sebebiyle 6112 sayili Kanun’da yer alan madde geregince idari para cezasi ve programin katalogdan çikarilmasi yaptirimi uygulandigi belirtildi.

Netflix’in Ispanyol yapimi dizisine katalogdan çikarma cezasi

RTÜK, Netflix’te yayinlanan Ispanyol yapimi bir filmde escinselligin, ensest iliskilerin ve çiftler arasi es degistirmenin yogun olarak islenmesi gerekçesiyle platforma idari para cezasinin yani sira programin da katalogdan çikarilmasi yaptirimini uyguladi.

Halk TV’ye elestiri sinirini asan sözlerden para cezasi

RTÜK, Halk TV’de yayinlanan “Açikça” programinda konuklarin Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas’i hedef alan, “Bakin hainlik araniyorsa, ihanet araniyorsa ihanet burada. Sunu sana saglayan, sana bunu veren bu rejime, Cumhuriyete, üstelik onun anayasasina göre görevlendirildigin halde o anayasayi ihlal ederek, laiklik ilkesi dogrultusunda görev yapman gerekirken laikligi alasagi edip her firsatta onu yok etmeye çalisirken bu ülkenin anayasal düzenine ihanet ediyorsunuz” ifadeleri sebebiyle idari para cezasi uygulandi. Ayrica Halk TV’ye “Iki Yorum” isimli programda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli hakkinda elestiri sinirlarini asan açiklamalar yapildigi gerekçesiyle ikinci kez idari para cezasi yaptirimi uygulandi.

Tele 1’e elestirini sinirini asmadan para cezasi

RTÜK, Tele 1 televizyon kanalina “Demokrasi Arenasi” programinda Cumhurbaskani Erdogan’a yönelik elestiri sinirlarini asan ifadeler kullanildigi gerekçesiyle idari para cezasi yaptirimi uyguladi.

DMAX’a sigara cezasi

RTÜK, DMAX kanalinda yayinlanan “Bagaj Savaslari” programinda sigara içme ve duman görüntülerinin ekrana getirilmesi nedeniyle yayinci kurulusa idari para cezasi yaptirimi uyguladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile