Sağlık Tanıtım Heyeti, Ukrayna Temaslarda Bulundu

Sağlık Tanıtım Heyeti, Ukrayna Temaslarda Bulundu

Türkiye’nin önde gelen hastaneleri ve tıp fakültelerinin de aralarında bulunduğu 38 ayrı kurum ve kuruluşun yöneticilerinden oluşan 75 kişilik sağlık tanıtım heyeti, Ukrayna’da temaslarda bulundu.

Ukrayna’da sağlık sektörünün durumu hakkında ayrıntılı bilgi almak için gelen heyet, Türk -Ukrayna İşadamları Derneği(TUİD)’ni ziyaret eti. Heyet, TUİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Burak Pehlivan’dan Ukrayna ekonomisi hakkında bilgi aldı.Pehlivan, özellikle THY’nin uçuş niteliği ve sayısını artmasının, iki ülke arasındaki turist trafiğinin gelişmesine yol açtığını belirtti.

TUİD Başkanvekili, “Türkiye’nin her geçen yıl artan üretim olanakları ve ortaya koyduğu güçlü markaları Ukrayna’daki Türkiye imajına önemli katkıda bulunuyor. Sağlık turizmi gibi hassas bir konunun ülke imajı ve marka değeriyle doğrudan ilişkisi olduğu kuşkusuz. Sağlık tanıtım grubu öncülüğünde başta Ukrayna’da yayınlanacak ortak televizyon reklamları olmak üzere, doğru tanıtım faaliyetleri, bu ülkede gelişen Türkiye marka imajı birleştiğinde önemli bir sinerji oluşturacaktır” dedi.

UKRAYNALILAR TÜRK FİRMALARINA GÜVENİYOR


TUİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Nobel İlaç Ukrayna Genel Müdürü Mustafa Cem Demirci ise, Ukrayna sağlık pazarının çok zor bir pazar olduğunu ve pazardaki tek Türk ilaç firmasının kendi firmaları olduğunu belirterek, “Pazarın zor olması, girişleri zorlaştırıyor ancak oyunu kurallarına göre oynarsanız da başarılı oluyorsunuz. Buradaki son 8 yıllık deneyimim Türk firmalarına olan inancın ve güvenin; Türk marka algısının özellikle son dönemde çok geliştiğini gösteriyor” dedi.

Demirci, Ukrayna pazarını iyi tanımanın, pazara uygum göstermenin, doğru tanıtım faaliyetlerinde bulunmanın başarılı olmanın anahtarlarından olduğunu belirtti.

TUİD Yönetim Kurulu üyesi Ali Aliyev heyeti ülkedeki hukuki durum ve vergi mevzuatı hakkında kısaca bilgilendirdi.


TÜRK SAĞLIK SEKTÖRÜ RUSÇA KONUŞAN COĞRAFYAYA AÇILIYOR


Heyet Başkanı Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye’nin sağlık turizme büyük önem verdiğine dikkat çekerek, “Avrupa’dan ülkemize hasta getirmedeki başarımızı, başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere Rusça konuşan coğrafyaya taşımak istiyoruz. Ukrayna’nın yurtdışı sağlık turizminden pay almada Türkiye büyük avantajlara sahip. Biz üniversite, özel sektör işbirliğiyle Afyon’u adeta bir sağlık şehrine dönüştürüyoruz, üniversite bünyesine çok sayıda Rusça konuşan okutman istihdam ederek, dil bariyerini de aşacağız” diye konuştu.

HER YIL 20-25 BİN UKRAYNALI’YI TEDAVİ EDİYORUZ

Sağlık heyetinde bulunan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç, Ukrayna’daki yaptıkları en önemli görüşmenin TUİD’de gerçekleştiğini, buradaki bilgilendirmelerden çok memnun olduklarını ifade etti.

Oktay Dinç, “Her yıl 20-25 bin Ukraynalıyı, Türkiye’deki turistik ziyaretleri esnasında turizm sağlık sigortası kapsamında tedavi ediyoruz, bununla yetinmemiz mümkün değil, Türkiye’ye Rusça konuşulan coğrafyalardan doğrudan sağlık turizmi amaçlı hasta çekme olanaklarımızı geliştirmeliyiz” dedi.

24 Eylül'de Kiev'de temaslarına başlayan Sağlık Tanıtım Heyeti, 30 Eylül’de Lviv’de çalışma ziyaretini tamamlayarak yurda döndü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile