Saski’den 2 Milyon Tl’lik İçme Suyu Projesi

Saski’den 2 Milyon Tl’lik İçme Suyu Projesi

Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, yıllardır susuzluk özlemi çeken Karışlar ve Yukarıçinik köylerini içme suyuna kavuşturduklarını söyledi.


SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, Tekkeköy ilçesine bağlı Karışlar ve Yukarıçinik köylerine 8 ay içinde içme suyu sağlandığını ifade etti.

Karışlar ve Yukarıçinik'e içme ve kullanma suyu temini için, alt yapı çalışmalarına yaklaşık 2 milyon lira harcama yaptıklarını kaydeden Coşkun Öncel, “Yıllardır susuzluk çeken iki köyü içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak için, tüm imkanlarımızı seferber ettik. Söz konusu iş kapsamında, bu iki köye, 4 bin 700 metre düktil boru, 10 bin 700 metre PVC boru ve 27 bin 800 metre polietilen boru olmak üzere toplam 43 bin 200 metre boru döşendi” dedi.

Öncel, aynı iş kapsamında, 1 adet 30 metre küp, 1 adet 50 metre küp ve 2 adet 100 metre küp olmak üzere toplam 280 metre küp hacminde 4 depo, 2 adet sondaj binası ve 3 adet içme suyu terfi merkezi, yaptıklarını sözlerine ekledi. Öte yandan, yıllarca köylerinde, içme suyu sıkıntısı çektiklerini vurgulayan Karışlar ve Yukarıçinik köylüleri ise, “Köyümüzde senelerce içme suyu sıkıntısı çekiyorduk. Köyümüze içme suyu gelmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile