Savcı Berk, Hanefi Avcı İle İlgili İlk Kez Konuştu

Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında suç duyurusunda bulunan Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk, Avcı ile ilgili ilk kez konuştu

Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında suç duyurusunda bulunan Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk, Avcı ile ilgili ilk kez konuştu. Berk, Hanefi Avcı'nın kitabının toplatılması için başvuru yaptığını belirterek, "Mahkemenin kararını saygıyla karşılayacağız" dedi.
Savcı Mehmet Berk, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üye seçimi için sandık başına geçti. Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'nde oy kullanan Berk, "Yargı camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun. Daha güzel günlerin geleceğini yargı camiamızdan açısından düşünüyorum. Demokrasinin, cumhuriyetin amacı budur. Türk yargı sisteminde ilk kez böyle bir uygulama var. Türkiye açısından baktığınızda aynı eğitim düzeyinde, aynı meslek grubunda, aynı ekonomik seviyedeki insanların oy kullanma işlemidir bu. Ben güzel
sonuçlar bekliyorum. Homojen bir yapı. Bu yüzden de güzel sonuçlar bekliyorum" diye konuştu.
Oy kullandıktan sonra adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Berk, Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile ilgili yaptığı suç duyurusuyla ilgili, "Avukatımız gerekli başvuruyu yaptı" demekle yetindi.
Berk, Hanefi Avcı'nın "Haliç'te Yaşayan Simonlar" isimli kitabının toplatılması yönünde bir başvurusu olup olmadığı sorusu üzerine de, kitabın toplatılmasını istediğini söyledi. Berk, "Mahkeme karar verecek. Mahkemenin kararını saygıyla karşılayacağız" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile