Savcı, Seyfi Oktay'a yargıya müdahale görüşmelerini sordu

Ergenekon soruşturması kapsamında yargıya müdahale etmekle suçlanan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, dün savcılıkta 14 saat sorgulandı. 1 Haziran'da gözaltına alınd...

 

Ergenekon soruşturması kapsamında yargıya müdahale etmekle suçlanan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay , dün savcılıkta 14 saat sorgulandı .

1 Haziran ' da gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve 14 Haziran ' da taburcu edilen Oktay , sabah saatlerinde Ankara Adliyesi ' ne geldi . İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ' nın talimatıyla ifadesi alınan Oktay ' ın sorgusunu , terör ve organize suçlara bakan Ankara Başsavcı Vekili Hamza Keleş yaptı . Sorguda , ' Kozmik Oda ' soruşturmasını yürüten Savcı Mustafa Bilgili de hazır bulundu . Alınan bilgilere göre Oktay ' a yargıdaki atamalar ve davalara müdahalesini gösteren telefon görüşmeleriyle ilgili sorular yöneltildi .
Seyfi Oktay , İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ' nca sürdürülen soruşturma kapsamında Ankara ' daki evinde 1 Haziran tarihinde gözaltına alınmış , ancak sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı . Oktay , Ankara İbni Sina Hastanesi ' nde tamamlanan tedavisinin ardından taburcu edilmişti . Hakkındaki gözaltı kararı kaldırılan ve tedavisi tamamlanan Oktay , kamuoyuna yansıyan ses kayıtları sebebiyle tartışmaların odağına oturmuştu . Ses kayıtları , eski Bakan ' ın yargıdaki nüfuzunu hâlâ sürdürdüğü , atamalar ve süren davalarda devreye girdiğini ortaya çıkarmıştı . Oktay ' ın son olarak , eski CHP lideri Deniz Baykal ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu ile anayasa değişikliği paketiyle ilgili telefon görüşmeleri yaptığı , referanduma götürülen anayasa değişikliği hususlarında devreye girdiği anlaşılmıştı .
Seyfi Oktay , İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ' nca sürdürülen soruşturma kapsamında , talimatla ifade vermek için dün sabah saatlerinde Ankara Adliyesi ' ne geldi . Yanında , avukatının yanı sıra yakınları bulundu . Oktay ' ın ifadesi , terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakan Ankara Başsavcı Vekili Hamza Keleş tarafından alındı . Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili de ifade alınmasına katıldı . Eski Bakan ' a hakkındaki ' yargıyı etkileme ' iddialarına ilişkin sorular yöneltildi . Oktay ' ın sorgusu yaklaşık 14 saat sürdü . İfade alınırken Oktay ' ın doktoru da hazır bulundu .

Zaman
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile