Seçkin Üniversite Kapilarini Lise Ögrencilerine Açti

Seçkin Üniversite Kapilarini Lise Ögrencilerine Açti

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini gezen lise son sinif ögrencileri, üniversitenin egitim kalitesi ve imkanlarina hayran kaldi.

Sivas’ta bulunan ve her geçen gün yaptigi çalismalarla adini söz ettiren Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) 2024 yili Tanitim Plani ve Sosyal Sorumluluk çalismalari çerçevesinde lise son sinif ögrencilerini agirladi. Birçok lise ögrencisi üniversiteyi ziyaret edip bölümleri tek teke gezerek akademik personelden bilgi aldi. SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’unda eslik ettigi ögrenciler üniversitenin çalismalarina ve imkanlarina hayran kaldi.

SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, lise son sinif ögrencilerine gelecekteki kariyer planlamalari konusunda yardimci olduklarini ifade ederek, “Bugün Sivas’ta ilimizde egitim gören lise son sinif ögrencilerini üniversitemizde agirlamaya basladik. Hem üniversitemizi tanitiyoruz hem de gençlere meslekleri tanitmaya çalisiyoruz. Gelecekteki kariyer planlamalari açisindan da bu anlamda yardimci olmaya çalisiyoruz. Üniversitemizde ki imkanlari görmüs oluyorlar. Tüm liselere den kalabalik sekilde katilimlar gerçeklesiyor. Bu da üniversitemizin Sivas’ta bir farklilik olusturdugunu gösteriyor. Ögrencilerin üniversitemize ilgilerinin çok oldugunu gösteriyor” dedi.



“Imkanlarini begendim”

Lise son sinif ögrencisi Kahir Akdag, okulun imkanlarinin oldukça iyi oldugunu söyleyerek, “ Okul gerçekten güzel. Imkanlarini begendim. Hocalari da çok ilgili. Rektör ile konusma firsati bulduk. Bunu çogu üniversitede yakalayamazdik büyük ihtimalle. Laboratuvarlar gayet güzel. Bilgisayar veya savunma sanayi üzerinde bir yer seçeceksem burayi düsünürüm” diye konustu.



“Laboratuvarlarin kalite seviye gayet iyi”

Lise son sinif ögrencisi Zekeriya Duaçakmak, laboratuvarlarin kalite seviyesinin iyi olduguna deginerek, “Özellikle burada ilk göze çarpan güzel olan sirketlerle staj yapabilme olanagi. Laboratuvarlarin kalite seviye gayet iyi. Hocalar ve ögretmenler bana çok samimi geldi. Savunma sanayisinde, bu havacilik insansiz hava araçlari konusunda veya bu yapay zeka gibi meseleler benim ilgimi çekiyor. Basari siralamam istikametinde burayi da tercihlerime ekleyebilirim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile