Seferberlik Ve Savas Hali Yönetmeligi Resmi Gazete'de Yayimlandi

Seferberlik ve Savas Hâli Yönetmeligi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yayimlanan yönetmelikle Bakanlar Kurulu karari ile 1990 yilinda yürürlüge giren ‘Seferberlik ve Savas Hali Tüzügü’ yürürlükten kaldirildi. Kaldirilan tüzük yerine ‘Seferberlik ve Savas Hali Yönetmeligi’ yürürlüge girdi. Düzenlemeye göre daha önce Bakanlar Kurulu tarafindan alinan seferberlik ve savas hali ilani karari, Cumhurbaskani tarafindan alinabilecek. Resmi Gazete’de yayimlanan kararda su ifadeler yer aldi:

"24/5/1990 tarihli ve 90/500 sayili Bakanlar Kurulu karari ile yürürlüge konulan ’Seferberlik ve Savas Hali Tüzügü’nün yürürlükten kaldirilmasina ve ekli ’Seferberlik ve Savas Hâli Yönetmeligi’nin yürürlüge konulmasina, 4/11/1983 tarihli ve 2941 sayili Seferberlik ve Savas Hali Kanunu’nun 19’uncu maddesi ile 25/6/2019 tarihli ve 7179 sayili Askeralma Kanunu’nun 57’nci maddesi geregince karar verilmistir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile