Şehitler Anısına Çanakkale Türküsü'nün Klibi Çektiler

Hatay'da lise öğrencileri, şehitler anısına seslendirdikleri 'Çanakkale Türküsü' için kendi imkanlarıyla klip çekti Edebiyat öğretmeni Yıldız: 'Özellikle ülkemizin bugünlere gelmesinde şehitlerimizin payı çok büyük. Tarihini unutan bir millet geleceğini de kaybetmiştir. Bu bilinçle bu proje yapıldı'

SALİM TAŞ - Hatay'da bir grup lise öğrencisi, öğretmenleri ile hazırladıkları 'Çanakkale İçin Söyle' projesi kapsamında, şehitler anısına Çanakkale Türküsü'nü seslendirerek, klip çekti.

Defne Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesinde okuyan öğrenciler, ellerine bağlama, keman, def ve gitar gibi enstrümanlarını alarak, klip çekimi için kamera karşısına geçti. Antakya ve Defne ilçelerindeki farklı tarihi ve kültürel mekanlarda 10 günde çekimleri yapılan klipteki türküyü, 15 öğrenci seslendirdi.

Okul Müdürü Mustafa Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 ay önce öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacıyla edebiyat öğretmeni Hülya Altunlu tarafından 'Çanakkale İçin Söyle' projesinin hazırladığını ve projenin başlamasının ardından, Gaziantep'te kızıyla birlikte trafik kazası geçiren öğretmenlerinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Keser, merhum öğretmenin başlattığı ve hayata geçirmeyi çok istediği projeyi öğrencilerle devam ettirme kararı aldıklarını vurgulayarak, okulun kendi imkanlarıyla projenin sürdürüldüğünü ifade etti.

Projenin hayata geçirilmesiyle güzel bir çalışmanın ortaya çıktığını anlatan Keser, şunları kaydetti:

'Rahmetli öğretmenimiz projeyi hazırlarken bize, bu kadar şehidimizin Çanakkale'de boşu boşuna ölmediğine, toprak, vatan, bayrak bilicinin öğrencilerimize aşılanması gerektiğine vurgu yapmıştı. Sonuçta güzel bir çalışma çıktı. Hocamız bize iki projeyle geldi. Bir tanesi türküye klip çekilerek memleketin tanıtılması, Çanakkale şehitlerine vurgu yapmak ve bunun üzerinde farkındalık oluşturmaktı. Diğeri de öğrencilerin tiyatro oynamasıydı. Öğrencilerimiz bu hafta içerisinde ayrıca tiyatro sunumunu da gerçekleştirecek. Çok güzel bir eserin ortaya çıktığı kanaatindeyiz.'

Edebiyat öğretmeni Edibe Yıldız da projede yer alan öğrencilerin hepsinin çok yetenekli olduğunu ve görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını dile getirdi.

Son zamanlarda gelen şehit haberlerine de çok üzüldüklerini aktaran Yıldız, 'Biraz farkındalık ve duyarlılık yaratmak amacıyla bu proje çok önemliydi. Özellikle ülkemizin bugünlere gelmesinde şehitlerimizin payı çok büyük. Tarihini unutan bir millet geleceğini de kaybetmiştir. Bu bilinçle bu proje yapıldı.' diye konuştu.

Okul öğrencilerinden Mert Atasever ise hayatını kaybeden öğretmenlerinin hazırladığı projede yer almaktan mutlu olduğunu belirtti.

Geçmişlerini ve ülkenin var olmasında canını veren şehitleri unutmadıklarını vurgulayan Atasever, klip için ellerinden geleni yaparak çok emek verdiklerini ve sonuçta güzel bir eser ortaya koyduklarını söyledi.

Klipte yer alan öğrencilerden Mislina Baltacı ise her zaman Atatürk'ün yolunda ilerleyen gençler olmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile