Selçuklu'da Yasli Ve Muhtaç Vatandaslar Unutulmuyor

Selçuklu'da Yasli Ve Muhtaç Vatandaslar Unutulmuyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi, Evde Yasli Bakim Hizmeti ile yasli ve bakima muhtaç ilçe sakinlerine evlerinde hizmet sunmaya devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi 2010 yilindan bu yana titizlikle sürdürdügü ve Konya’da bir ilk olan Evde Yasli Bakim Hizmeti ile sosyal belediyecilik alaninda örnek olmaya devam ediyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde sürdürülen proje ile ilçe sinirlari içerisinde yasayan 65 yas üstü ekonomik olanaklari düsük, bakima muhtaç, yalniz yasayan yaslilara evlerinde bakim hizmeti veriliyor. Uygulama çerçevesinde yasli bakim hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaslarin Selçuklu Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürlügü’ne basvurmasi gerekiyor. Yapilan incelemeler sonucunda bakima muhtaç oldugu tespit edilen vatandaslara hizmet sunuluyor. Yasli Bakim sertifikasi olan personeller tarafindan yaslilarin ev temizligi yapilirken, banyo, tiras, yatak banyosu gibi kisisel bakim ihtiyaçlari karsilaniyor. Ayrica görevli hemsireler tarafindan rutin seker, tansiyon, kolesterol ölçümü yapilan yaslilarin, enjeksiyon, yara bakimi, pansuman, serum gibi müdahale gereken durumlari da düzenli olarak yapiliyor. Selçuklu Belediyesi Evde Yasli Bakim Hizmeti’nden suanda 115 yasli hizmet aliyor.

"Yaslilar bas tacimiz ve dualari her seyden kiymetli ”

Selçuklu Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alaninda da güzel islerle örnek olduklarini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci; " Yaslilarimiz hayat tecrübeleri ile bugünümüze isik olmaya devam ediyor. Yasliya hürmet bereket vesilesidir. Peygamber Efendimizin de (SAV) “Küçüklerine sefkat göstermeyen, büyüklerine deger ve saygi göstermeyen bizden degildir” hadisinde buyurdugu gibi ömürlerinin bu en hassas döneminde onlarin yani basinda olmak, ihtiyaçlarini karsilamak, hayir dualarini almak bize Allah’in rizasini kazandiracak en önemli kazanimlardandir. Bu vesile ile Evde Yasli Bakim hizmeti ile bugüne kadar birçok vatandasimizin önemli bir ihtiyacina çözüm olduk. Yaslilarimizin dualarini alarak onlara hiçbir zaman yalniz olmadiklarini, devletimizin ve belediyemizin sefkat elinin her zaman yanlarinda oldugunu gösterdik. Çünkü onlar bizim basimizin taci ve dualari bizim için her seyden önemli ve kiymetli. Bundan sonraki süreçte de bakima muhtaç olan yaslilarimizin yaninda olmaya ve onlarin dualarini almaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile