Sertel, Tgf Ve İgc Başkanlıklarından İstifa Etmeden Chp Aday Adayı Oldu

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, görevlerinden istifa etmeden CHP’den aday adaylığını açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, görevlerinden istifa etmeden CHP’den aday adaylığını açıkladı. Üçüncü defa milletvekili aday adayı olan Sertel, 11 Nisan 2011‘de listeler açıklanıncaya kadar görevlerine devam edeceğini belirterek, “Etik olarak istifa etmem gerekirdi ancak Ordu‘da gerçekleştirilen 33. TGF Başkanlar Konseyi‘nde, bana muhalefet edenler dahi, ‘Seni kaybetmek istemeyiz.‘ dedi. Oybirliğiyle kalmam noktasında mutabakat sağlandı.” şeklinde konuştu.

Sertel, İGC Başkan Vekili Ali Ekber Yıldırım‘la birlikte cemiyet lokalinde yaptığı basın toplatısıyla İzmir 2. bölgeden aday adayı olduğunu duyurdu. Daha önce 1991 ve 1999 yıllarında da aday adayı olduğunu hatırlatan Sertel, ”Yarım kalan hiçbir işi bırakmadım. Bu benim için enerjimin, Türkiye‘ye katacağım katkının doruk noktasında olduğum bir dönem.” dedi. Başkanlar Konseyi ve yönetim kurulunun, genel başkanlığın bütün yetkilerini yönetim kuruluna devrederek, milletvekili seçildiği güne kadar göreve devamı yönünde karar aldığını söyleyen Atilla Sertel, İGC Yönetim Kurulu‘nda da aynı yönde karar çıktığını belirtti: “Eğer istifa etmem yönünde bir karar çıksaydı, ‘Bak bak, başkanı zaten istemiyorlarmış . Hemen ipini çektiler.‘ diye de düşünülebilirdi.“

Sertel, 11 Nisan‘da seçilebilir bir yer ve sıradan aday gösterilmesi halinde TGF ve İGC‘deki yöneticilik görevlerinden istifa edeceğini belirterek, ”Ben İGC‘yi, kendimden çok daha önemsiyorum. Asla benim yüzümden kurumuma bir zarar gelmesini istemem. Aday gösterildiğim tarihte her iki görevimi de bırakacağım ama gözüm arkada kalmayacak. 12 Nisan‘dan sonra İGC‘den hiç kopmayacak şekilde milletvekili olmak istiyorum.” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile