Şiddetli Ağrıları Bulunan Kadın Felç Olmaktan Kurtarıldı

Şiddetli Ağrıları Bulunan Kadın Felç Olmaktan Kurtarıldı

Gaziantep’te şiddetli boyun, kol ve bacak ağrıları nedeniyle hareket edemez hale gelen 57 yaşındaki Gülseren Özdemir, müracaat ettiği Özel Gaziantep Anka Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla felç olmaktan kurtarıldı

Boyun, kol ve bacaklarındaki şiddetli ağrılar nedeniyle hareket edemeyen Gülseren Özdemir, şiddetli ağrıları nedeniyle müracaat ettiği hastanede bir süre fizik tedavi gördü. Ağrıların geçmemesi üzerine MR’ı çekilen kadında omuriliğini tamamen saran bir tümör tespit edildi. Özdemir’e acilen ameliyat olması gerektiğini söyleyen doktorlar, bu ameliyatın riskli olduğunu ve felç kalabileceğini belirtti.

Bunun üzerine bir araştırma yapan Gülseren Özdemir, benzer operasyonların başarı ile yapıldığını öğrendiği Özel Gaziantep Anka Hastanesi’ne başvurarak, kendisini Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erdal Yayla’ya emanet etti. Özdemir’in omuriliğindeki tümör, 3 saat süren başarılı operasyonla alındı. Ameliyatta hastanın nörolojik kaybı olmaması için özel cihazlar kullanıldı.

Ameliyattan 4 gün sonra taburcu edildi

Özdemir, operasyondan 4 gün sonra taburcu edildi. Eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Gülseren Özdemir, "Boyun ve kolumda ağrılarım vardı. Ben bunların önce normal olduğunu düşünmüştüm. Ancak fizik tedaviye rağmen ağrılarım geçmeyince MR çekildi ve omuriliğimde tümör tespit edildi. Ameliyat olmam gerekiyordu. Bana, bunun riskli bir ameliyat olduğu ve felç kalabileceğim söylenmişti. Tekrar yürüyemeyeceğimi düşünerek çok korkmuştum.Fakat ameliyat olmaktan başka çarem yoktu. Neyse ki ağrılarım geçti, sağlığıma kavuştum.Korkularımı gideren ve bu riskli ameliyatı başarı ile gerçekleştiren Op. Dr. Erdal Yayla’ya ve Özel Gaziantep Anka Hastanesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Riskli operasyonu gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Erdal Yayla, başarılı geçen ameliyat ile ilgili, "Hastanın sırt bölgesi dediğimiz T2 omurga hizasında, omuriliği tamamen sıkıştırıp, sarmış tümör mevcuttu. Gerekli tetkik ve tahlilleri yapıp, hastamızı hızlı bir şekilde ameliyata aldık. Yaklaşık 3 saat kadar süren bir ameliyatla tümörü tamamen temizledik. Ameliyatta hastanın nörolojik kaybı olmaması için özel cihazlar kullandık. Ameliyattan sonra hastamızda hızlı bir iyileşme süreci başladı.

Ameliyat olalı bir hafta oldu. Şu anda hastamız iyi durumda. Ağrısından kurtuldu, Kol ve bacağındaki güçsüzlük de düzeldi. Hastamızı sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Bu tür zor operasyonlar için hastaların artık farklı şehirlere gitmelerine gerek yok. Hastanemizde bu tür riskli ameliyatlar dahil, çok büyük ve önemli ameliyatlar yapılabilmektedir" şeklinde konuştu.



Ağrılara dikkat

Op. Dr. Yayla, omurilik ve omurga tümörlerinin başlangıçta bel, sırt ağrısı olarak kendini gösterdiğini ve sinsice ilerlediğini hatırlatarak, uyarılarda bulundu. Yayla, “Omurilik ve omurga tümörü ile meydana gelen ağrılar birçok kişi tarafından geçici sanılmaktadır. Fakat bu ağrılar özellikle dinlenmekle geçmez ve geceleri daha da fazla olur. İlerleyen zamanda bacaklarda kasılma, his kayıpları, uyuşma gibi şikayetler belirir ve son aşamada bacaklarda kısmi felçten tam felce doğru giden ağır bir durum ortaya çıkar.Bu nedenle erken teşhis önemli.Geçmeyen şiddetli ağrılar mutlaka dikkate alınmalı" diye konuştu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile