Simav Meslek Yüksekokuluna 2 Yeni Bölüm

10 programda Bin 500 dolayında öğrencinin öğrenim gördüğü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)’ne bağlı Simav Meslek Yüksekokuluna 2 yeni bölüm açıldı.

Okul Müdürü Ahmet Altıntaş DPÜ Rektörlüğü tarafından açılmasına karar verilen Kontrol ve Otomasyon ile Makine bölümlerine 2011-2012 eğitim döneminde 160 öğrenci alınacağını kaydetti.

Altıntaş, yeni öğrencilerin gelmesiyle MYO’daki öğrenci sayısının bin 660’a, bölüm sayısının da 12’e yükseleceğini bildirdi.

Simav MYO’ya yeni bölümlerin açılması ilçede en çok esnafları sevindirdi. Öğrencilere velinimet gözüyle bakan Simavlı esnaflardan Necdet Öztaş, “Üniversite öğrencileri olmasa Simav’ın ekonomisi çöker. Kendilerini dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencilerinin Simav’ın ekonomisine yaptıklardı katkı kadar ilçenin modernleşmesine de önemli katkılar sağladığını ileri süren Necdet Öztaş, “Pırıl pırıl gençlerin Simav sokaklarında dolaşması Simav halkına da örnek oluşturuyor. Üniversiteli gençlerimizi evlatlarımız gibi görüyor ve bağrımıza basıyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile