Spor Ögrencilerine Bilimsel Gezinti

Spor Ögrencilerine Bilimsel Gezinti

Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün yaz kurslarina katilan çocuklar için düzenlenen bilimsel ve sosyal içerikli gezilerde, ögrencilere ödüllü sorular yöneltildi.

Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün yaz spor okullarina katilan çocuklara, eglenceli, bilimsel, sosyal ve kültürel gezilerin ilki voleybol bransi ile basladi.

Voleybolu tercih eden ögrencilerin ilk 100 kisilik grubu, Antalya Kum Heykel Festivali, Anadolu Oyuncak Müzesi, Nostaljik Araçlar Müzesi ve Antalya Bilim Merkezi’ni rehberler esliginde gördü. Antrenörler gözetiminde gruplara ayrilarak gezdirilen çocuklar, programin sonunda hafizalarinda yer edecek hatiralarla Turgut Özal Spor Salonu’na döndü.

Ödüllü yarisma

Bu yil programa eklenen Lara’daki kum heykel müzesinin genel sanat yönetmeni Cem Karaca, çikista ögrencilere eserler hakkinda sorular yöneltti. Dogru cevap verenlere çesitli ödüller veren Karaca, “Giriste eserlerin bilgilendirmelerini okumalarini istedim. Çünkü insanligin uzaya olan yolculugu asamalarini ögrensinler istedim. Uzay macerasi temasiyla yapilmis 200 heykelin yer aldigi 7 bin metre karelik müzeyi gezdikten sonra, ögrencilere buradan ögrendiklerini ölçmüs oluyoruz” diye konustu.



Bilime merak duydular

Dokuma Park’ta ögle yemegi yedikten sonra müzeleri gören voleybolcularin son duragi, Antalya Bilim Merkezi oldu. Üç farkli rehber ile jeoloji, paleontoloji, yeryüzü, uzay, enerji, bilim tarihi, endüstri ve havacilik sergi alanlarini gören çocuklar, çesitli deneyler yapma imkani buldu. Rehberlerin sorularini dogru yanitlayan çocuklara, düzenekleri deneyimleme firsati sunuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile