Sunar Grup‘tan İşsizlik Çözümüne Destek

Sunar Grup‘tan İşsizlik Çözümüne Destek

Adanalı Sunar Grup, İş ve İşçi Bulma Kurumu ile birlikte düzenlediği "Yüzde 50 İstihdam Garantili İş Eğitimi Kursu"nda başarı gösteren kursiyerlerin yüzde 98‘ine fabrikalarında iş verdi.

İşbaşı yapan kursiyerler, sertifikalarını fabrika bahçesinde düzenlenen törenle, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Sosyal Güvenlik Kurulu Adana İl Müdürü Muhammet Gerçek, İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan ve Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu‘nun elinden aldılar.

Sunar Grup İnsan Kaynakları Müdürü Burak Andı, kurs öncesinde sektöre dair pek bilgisi olmayan kursilyerlerin bu kurs ile yeterli eğitim düzeyine eriştiğini belirterek, "Eğitim ve aidat programları ve yüksek çalışan memnuniyeti sayesinde, Çukurova Bölgesinin en düşük çalışan devir hızına sahip kuruluşlardan biriyiz. Bu nedenle de, Gıda Zirvesi‘nde, ‘Yılın güvenilir markası‘ ödülüne layık görüldük" dedi.

Adana‘daki işsizlik sorununun çözümüne önemli katkılar sağlayan Sunar Grup‘a teşekkür eden İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan ise, "Yüzde 50 istihdamlı kurs açmıştık, Sunar Grup, kursiyerlerin yüzde 98‘ini işe aldı. Bu yıl, kurumumuza 29 milyon TL bütçe ayrıldı. Bu paranın tamamını istihdam için harcayacağız" dedi.

İŞKUR‘un istihdam garantili kurslarına ilgi gösterilmediğinden şikayet eden Haşim Meydan, "Yetiştirecek eleman bulamıyoruz. Adana‘da şu an 38 bin işsiz var. Bu sayıyı asgari seviyeye indirmek için var gücümüzle çalışıyoruz ancak işsiz vatandaşlarımız ilgi göstermiyor. Başvuranlar ise sanayi yerine reklam veya pazarlama ya da hizmet sektöründe iş istiyorlar. Kursa çağırıyoruz ama gelen yok.Yakında 18 yeni kurs daha açacağız" diye konuştu.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise, kurslara yeterli ilgi gösterilmemesinin nedenini, reklam yapılmamasına bağladı. Ünüvar, "İstihdam garantili iş kursları açıldığına dair reklama önem verilirse, müracaat sayısı artacaktır. Bu çalışmanın duyurulması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile