Suriyeliler Bayram Için Akin Akin Ülkelerine Gidiyor

Suriyeliler Bayram Için Akin Akin Ülkelerine Gidiyor

Türkiye’de bulunan Suriyeliler, Kurban Bayrami için Öncüpinar Sinir Kapisi’ndan ülkelerine gidiyor.

Suriyeliler, Kilis Valiliginin izni ile Suriye’nin Firat Kalkani, Zeytin Dali harekat bölgeleri ile diger diger sehirlerine gitmek için online randevu sistemine kayit oluyor. Il Göç Idaresi Müdürlügü yasli ve engelli Suriyelilere ülkelerine geçiste öncelik taniyor. Görevliler, yasli ve engellerin geçislerinde bizzat yardimci oluyor. Bu sabah itibariyle Kilis’ten bin civarinda Suriyeli ülkesine giderken, islemlerin hizli yapilmasi sonucu izdiham yasanmadi. Göç Idaresi tarafindan 7 büyük çadirin kuruldugu alanda bütün tedbirlerin alindigi bildirildi.

Kilis’in Öncüpinar Sinir Kapisi üzerinden Suriyelilerin ülkesine gitmelerine izin veriliyor. 6 ayri kontrol noktasindan geçen Suriyeliler, online randevu sisteminde kayitli ise ülkelerine gitmelerine izin veriliyor. Yogunluk ve izdiham yasanmamasi için rezerv çadirlarda Suriyeliler bekletiliyor. Il Göç Idaresi Müdürlügü tarafindan yapilan kayit islemlerinden sonra Suriye’ye tahsis edilen otobüsler ile ülkelerine gidiyor. Güvenlik güçleri, Öncüpinar Sinir Kapisi bayramlasma alani ve çevresinde genis güvenlik önlemleri alarak, önceki yillarda yasanan olumsuzluklarin yasanmamasi için çalisiyor. Kurban Bayrami için Suriyelilerin 5 Temmuz - 18 Temmuz tarihleri arasinda ülkelerine gitmelerine izin verilecegi bildirildi.

Kilis Valisi Recep Soytürk koordinesinde Vali Yardimcisi Mesut Tabakcioglu, Il Göç Idaresi Müdürü Hasan Kahraman ile Göç Idaresi Sube Müdürü Ahmet Çelebi’nin, Suriyelilerin ülkelerine sorunsuz geçmesi için bizzat sahada bulundugu bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile