Tamer Karadagli Açiklamasi 'Van'in Kültürel Çesitliligini Ve Tarihini Tiyatro Yoluyla Tanitacagiz'

Tamer Karadagli Açiklamasi 'Van'in Kültürel Çesitliligini Ve Tarihini Tiyatro Yoluyla Tanitacagiz'

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli, Van’da tiyatro sanatinin gelismesi için hayata geçirecekleri projelerinin oldugunu belirterek, “Van’in kültürel çesitliligini ve tarihini tiyatro yoluyla tanitacagiz” dedi.

Van’da, Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügünce düzenlenen "21. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatrolari Senligi" devam ediyor. Van Devlet Tiyatrosunun ev sahipligindeki senlik kapsaminda birçok ilden kente gelen sanatçilar ile kentteki okullardan ögrenciler oyunlarini sahneliyor. Senlik kapsaminda Van’a gelen Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli ise Elite World Van Otel’de hayranlariyla hatira fotografi çektirdi.

Burada IHA muhabirine açiklamalarda bulunan Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadaogli, Van’in kendi basina çok ilgi çeken bir sehir oldugunu belirterek, “Van, hem dogal dokusu hem de insanlariyla ülkemizin en güzel sehirlerinden biri. Daha önce Van’a gelmistim ama uzun zaman olmustu. Tekrar geldigim için çok mutluyum” dedi.

Bu yil 21’incisi düzenlenen Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatro Senligi’nin geçen yillara göre çok daha fazla ilgiyle karsilandigini vurgulayan Karadagli, “Van Devlet Tiyatrosu, 1997’de kuruldu ve her geçen yil biraz daha ilgiyle karsilaniyor. En güzel kisimlarindan biri de, bu yil normalde 60-65 bin olan seyirci sayisi 90 küsur bine ulasmis oldu. Bu da Van seyircisinin tiyatroya ne kadar teveccühle yaklastiginin bir örnegidir” ifadelerini kullandi.

Van’da tiyatro sanatinin gelisimi için hayata geçirecekleri projelerinin oldugunu aktaran Karadagli, bunun da ilerdeki süreçte görülecegini söyledi.



“Van’in kültürel çesitliligini ve tarihini tiyatro yoluyla tanitacagiz”

IHA muhabirinin ‘Van’daki tarihi mekanlarda veya açik hava sahnelerinde tiyatro oyunlari sergilemeyi düsünüyor musunuz? Sorusu üzerine Karadagli, “Kesinlikle düsünüyoruz. Sadece Van’da degil Türkiye’nin dört bir yanindaki açik hava tiyatrolarinda, antik kentlerde tiyatro oyunlarimizi oynanmaya devam edecegiz. Bunun yaninda Van’in kültürel çesitliligini ve tarihini tiyatro yoluyla tanitmak için toplantilar yapacagiz. Neler yapilabilir bunlarin tartismalarini yapacagiz. Türkiye’nin her bir kösesi kültürle yogrulmus vaziyette. Van da en güzel sehirlerinden biri. Ne gerekiyorsa yapacagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile