Tandogan Açiklamasi 'Deprem Bölgesine Yardimlarimiz Devam Edecek'

Tandogan Açiklamasi 'Deprem Bölgesine Yardimlarimiz Devam Edecek'

Ordu’nun Persembe Ilçe Belediye Baskani Mustafa Sayim Tandogan, deprem bölgelerine olan desteklerin devam edecegini belirterek, “Bu yardimlarin ‘yaptik, oldu ve bitti’ olmamasi gerekiyor çünkü orada halen bir dram var. Bu yardimlarin da en azindan 1 yil boyunca olmasi gerekiyor” dedi. Belediye Baskani Tandogan ayrica, gönüllü olarak deprem bölgesinde görev alan personelleri ödüllendirdi.

Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardindan tüm Türkiye hasar gören iller için seferber oldu. Ordu’nun Persembe Belediyesi’nde görevli olan ekip, gönüllü olarak gittigi Adiyaman’daki çalismalarini tamamladi. Belediye Baskani Mustafa Sayim Tandogan, bölgede görev alan personelleri nakdi hediye takdim etti.

“1999 depremi ile arasinda çok büyük fark var”

Personelleri karsiladiktan sonra açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Tandogan, “Asrin felaketi dedigimiz 11 ili etkileyen deprem bölgesinde Persembe Belediyesi olarak ilk günden beri yaralari sarmaya ve sikintilari gidermek için elimizden geldigince var gücümüzle çaba sarf ettik. Tabii, personellerimizin büyük bir destek ve katkisi oldu, oraya tamamen gönüllülük esasina göre gittiler, bu nedenle onlari tebrik ediyorum, bu çok önemliydi. Ben kendim 1999 depremini de gördüm, her 2 depremin arasinda çok büyük fark vardi ve bu deprem 11 ili etkiledi. Yikimin daha çok oldugu, devlet otoritesinin biranda ortadan kayboldugu bir depremdi. Ekiplerimiz hizli bir sekilde deprem bölgelerine ulastilar. Ben Persembe halkimiza da çok tesekkür ediyorum, ilk saatlerden bu yana büyük destek oldular. Halkin tamami tarafindan getirilen yardimlari deprem bölgelerine ulastirmak için elimizden geldigince çaba sarf ettik” dedi.



“Yardimlarin 1 yil daha devam etmesi gerekiyor”

Kendilerine ulasan yardimlarin devam ettigini ve etmesi gerektigini ifade eden Tandogan, “Bu yardimlarin ‘yaptik, oldu ve bitti’ olmamasi gerekiyor çünkü orada halen bir dram var. Bu yardimlarin da en azindan 1 yil boyunca olmasi gerekiyor. Orada insanlar tüm mal varliklarini kaybettiler, çok büyük can kaybimiz var. Bu nedenle yardimlarin devam etmesini temenni ediyoruz” seklinde konustu.



“Deprem bölgelerindeki katkilardan dolayi ödüllendirmek istedik”

“Adiyaman’da biz Ordu ve Ordulu vatandaslarin yaninda olduklarini onlara hissettirdik” diyen Persembe Belediye Baskani Mustafa Sayim Tandogan, su ifadelere yer verdi:

“Insallah yeniden bu tür afet olmaz. Arkadaslarimizin orada yaptiklari çalismalardan dolayi kendilerini ödüllendirmek istedik. Kendileri deprem bölgesinden geldiler, biz de Persembeli olarak onlara yaptiklari katkidan dolayi ödül vermek istedik, kendilerinden Allah razi olsun.”

Belediye Baskani Mustafa Sayim Tandogan konusmasinin ardindan deprem bölgelerinde çesitli alanlarda görev alan personellere nakdi hediye takdiminde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile